nieuws

Zaak Meeuwissen-SAA nog niet geschikt

Archief

De onenigheid tussen SAA, onderdeel van de Rombouts Adviesgroep, en tussenpersoon Fred Meeuwissen uit Barendrecht is nog niet opgelost. SAA gaf eerder aan (zie AM 3, pag. 37) dat aan Meeuwissen een bedrag was betaald, waarmee de zaak was afgedaan. Meeuwissen beschuldigt SAA ervan zijn klanten rechtstreeks te benaderen.

Meeuwissen heeft nog geen geld gezien: “Er is nog allerminst sprake van een schikking, laat staan betaling van enig bedrag. SAA probeert via vertragingstechnieken en onredelijke, belachelijk lage voorstellen mijn nieuwe activiteiten onmogelijk te maken. Sinds november vorig jaar is geen euro betaald. Mijn saldo werd, na een eerder voorschot, kunstmatig negatief gehouden, terwijl nog aanzienlijke bedragen geboekt moeten worden. Men heeft door de suggestie van een schikking radiostilte willen bereiken. Ook intern is de indruk gewekt dat men met mij een regeling heeft getroffen.”
De “reeds gematigde” claim van Meeuwissen bedraagt e 300.000; SAA heeft mondeling e 22.500 voorgesteld, exclusief het uitzoeken van nog te betalen provisie. “Bovendien wordt na eenzijdige opzegging van de samenwerking van hun kant naar klanten nog steeds geopereerd onder de naam Rombouts en Meeuwissen.”
Meeuwissen heeft een advocaat ingeschakeld om SAA tot betalen te bewegen, maar tot nog toe zonder resultaat. Van tenminste één andere SAA-tussenpersoon heeft Meeuwissen een reactie ontvangen: “Uw waslijst aan problemen komt mij zeer bekend voor en vertoont bijzonder veel raakvlakken met mijn lijst.”

Reageer op dit artikel