nieuws

Young Life: goed voor 7.500 posten per jaar

Archief

Het Waalwijkse bemiddelingsbedrijf Young Life, voormalig dochter van Nationaal Spaarfonds (Delta Lloyd) zegt nauwelijks nadeel te ondervinden van het nieuwe fiscale regime. De verkoop van studiespaarplannen blijft op peil, zegt algemeen directeur en meerderheidsaandeelhouder Ger de Heus.

Young Life (85 medewerkers) bedient zich van een verkooporganisatie en callcenter die gebruik maken van een hoge graad van automatisering. “Dit logistiek systeem werkt zeer efficiënt”, zegt De Heus. Zo richt zijn bedrijf zich op de afzet van een gestandaardiseerd spaar(kas)product voor onder meer de studiefinanciering van jonge kinderen van het Nationaal Spaarfonds en op de verkoop van het MeerKeuze Plan van Delta Lloyd.
Het verkoopteam bestaat uit vijftig dames die wekelijks op pad worden gestuurd voor gemiddeld tien bezoeken aan adressen die door het callcenter worden aangeleverd. De ‘adviseuses’ die op provisiebasis worden beloond, richten zich daarbij op de onderkant van de markt. “Dat werkt goed. De resultaten zijn eveneens goed, niet in het minst doordat we profiteren van de betrouwbare status van ons moederbedrijf”, aldus de Heus.
Op oude voet
Hij weerlegt dat de nieuwe belastingregels die begin dit jaar van kracht zijn geworden, de verkoopcijfers negatief beïnvloeden. “Dat heeft nauwelijks effect op onze resultaten. We zijn zonder enige bijsturing op de oude voet doorgegaan.” Volgens De Heus worden jaarlijks zo’n 7.500 posten verkocht. Andere concrete cijfers wil hij niet noemen.
Young Life, opgericht in 1992 door Noord-Braband (inmiddels geïntegreerd in het Nationaal Spaarfonds), werd begin 1994 min of meer verzelfstandigd via een managementbuy-out. De Heus, voorheen manager in loondienst van Noord-Braband, werd algemeen directeur en meerderheidsaandeelhouder. Hoe de aandelenverhouding is, wil hij niet zeggen. “Daarover doe ik geen mededelingen. Wel is het zo, dat medio vorig jaar ook verkoopdirecteur Jan van Megen compagnon is geworden.”

Reageer op dit artikel