nieuws

XL Europe opent kantoor in ons land

Archief

De Ierse schadeverzekeraar XL Europe heeft van de Pensioen- en Verzekeringskamer toestemming gekregen om een bijkantoor te openen in ons land.

XL Europe is een filiaal van de Amerikaanse verzekeraar XL Insurance Company, dochter van XL Capital die domicilie houdt op het eiland Bermuda. Deze (her)verzekeraar startte in 1986 met de tekening van excess liability-risico’s voor bedrijven. De premieomzet wereldwijd beloopt circa e 3 mld. Onder XL Insurance vallen wereldwijd inmiddels negentig filialen, die werkzaam zijn in meer dan dertig landen.
XL Europe werkt sinds de oprichting in 1990 vanuit het hoofdkantoor in Dublin. Het bijkantoor in Amsterdam is actief onder de handelsnaam XL Professional en verzekert bestuurders- en beroepsaansprakelijkheidsrisico’s alsmede aansprakelijkheidstelling van werkgevers door werknemers (employement practise).
Wettelijk vertegenwoordiger van XL Europe in ons land is directeur Marc van der Veer, die samen met twee medewerkers zijn gehuisvest in een kantoorpand aan De Boelelaan in Amsterdam. In dit kantoorpand is ook de organisatie (40 medewerkers) van XL Insurance Global Risks ondergebracht. Deze schadeverzekeraar was voorheen bekend onder de naam XL Winterthur International en werd in 2001 door Credit Suisse verkocht aan XL Capital.

Reageer op dit artikel