nieuws

Wulfse met relaties het bos in

Archief

Rosemary Koster-Hartman, accountmanager bij Nieuwe Hollandse Lloyd, heeft samen met vijftig collega’s uit de branche, een dag bomen geplant op het landgoed Groot Ruwinkel nabij Scherpenzeel. Het initiatief kwam van intermediairbedrijf Wulfse Groep, die al jaren landschap en natuur actief steunt en dit combineert met het samenbrengen van klanten en relaties.

Hoe dat zo?
De Wulfse Groep heeft in 1988 de Stichting Project Ondersteuning Milieu (POM) opgericht. Ieder jaar organiseert het bedrijf vanuit deze stichting in samenwerking met gemeenten, diverse projecten voor natuurbeheer en -behoud. Wulfse nodigt klanten en relaties uit om actief bezig te zijn met het landschap en de natuur om hen heen. Voor mij is het een goede gelegenheid om op een informele manier met collega’s uit de branche bij te praten en tegelijk iets actiefs te doen voor een goed doel.
Hoe verliep de dag?
De ontvangst was in een koeienstal vol met koeien. Onder het genot van een drankje zijn we gebrieft en vervolgens letterlijk het bos ingestuurd. We hebben op een bepaald stuk een buffer van bomen aangeplant om een afscheiding te maken van een uitzicht op industrie- en kantoorpanden. Daarnaast hebben we in een ander gedeelte van het bos heel wat bomen en struiken omgehakt. Ter afsluiting van de dag stond er in een oude varkensschuur een buffet van allerlei stamppotten. Er was een heel informele sfeer, gelukkig niet zo opgeprikt.
Hadden jullie goed weer?
Het weer zat helaas niet mee, want het was erg koud en het is niet droog gebleven. Gelukkig was iedereen goed voorbereid op een blubberige dag en had de oude kleren en rubberen laarzen uit de kast gehaald.
Bent u tevreden met het resultaat?
Nu is er nog weinig van te zien. Maar over drie tot vijf jaar zijn de bomen volwassen. Dus als ik daar over vijf jaar langs rij kan ik zeggen: “daar heb ik er nog een paar van geplant!”
Doet u aan een volgend project weer mee?
Als ik niet op vakantie ben, doe ik zeker weer mee. Tot nu toe is het iedere keer zeer goed bevallen, ook al was het af en toe behoorlijk zwaar.
De deelnemers worden geïnformeerd en de taken worden verdeeld.

Reageer op dit artikel