nieuws

WTN-vergunningen voor Securitas en Algemeen Belang

Archief

De Pensioen- en Verzekeringskamer heeft Securitas en Algemeen Belang Winschoten een vergunning verleend voor de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN).

Uitvaartverzekering Maatschappij Securitas was eind 2000 nog niet solvabel, maar boekte wel drie keer achtereen een nettowinst (tussen e 0,1 mln en e 0,4 mln). Bij de Rotterdamse maatschappij, nauw gelieerd aan de Rombouts Groep, zijn ongeveer 4.000 mensen verzekerd voor een uitvaart.
De onderlinge uitvaartvereniging Algemeen Belang in Winschoten telt ongeveer 8.000 polishouders. In 2000 was de onderlinge goed voor een jaarpremie van ruim e 1 mln. In dat boekjaar werd wel een klein verlies geleden (van e 18.000), maar de solvabiliteit van Algemeen Belang is al jaren voorbeeldig: eind 2000 was e 3,8 mln aanwezig, waar nog geen e 0,6 mln vereist was.
Gedoogbeleid
Oorspronkelijk was 1 januari 2000 de deadline voor het verlenen van WTN-vergunningen. De toezichthouder verleende toen echter uitstel aan een aantal maatschappijen, die tijdens dit uitstel wel bedrijfsactiviteiten mochten ondernemen. Dit ‘gedoogbeleid’ geldt alleen nog voor Ter Apel (± 5.000 verzekerden).
In totaal zijn er nu 47 actieve maatschappijen in bezit van een WTN-vergunning. Door fusies en overnames zal dit aantal spoedig dalen tot onder de 45.

Reageer op dit artikel