nieuws

Winterthur lanceert apart bromfietstarief 50-plussers

Archief

Winterthur hanteert per 1 mei een apart WA-tarief voor bromfietsers van vijftig jaar en ouder. De premies liggen tot 20% onder het normale tarief voor een WA-bromfietsverzekering.

De WA-premie voor bromfietsen met versneller is voor bestuurders van 24 tot vijftig jaar in de duurste regio (regio 3) gelijk gebleven aan vorig jaar: e 213. Voor jongeren (tot 24 jaar) is de premie met 10% verhoogd tot e 412. Voor 50-plussers geldt een premie van e 200. Voor bromfietsen met automaat betalen zij e 68 (in regio 3); jongeren betalen een jaarpremie van e 276, 15% meer dan vorig jaar.
Winterthur hanteert een speciaal cascotarief van e 114 per jaar voor fietsen met hulpmotor. Verder kunnen nu ook een verhaalsbijstandverzekering (e 12) en een opzittendenverzekering (e 15) worden gesloten.
Tussenpersonen die de prolongatie laten verzorgen door Winterthur krijgen 17,5% provisie. Voor het intermediair dat zelf prolongeert, geldt een provisie van 20%.

Reageer op dit artikel