nieuws

Winter & de Bruin in gesprek met Sijtsma

Archief

Winter & De Bruin Financiële Diensten in Arnhem is in onderhandeling met de Sijtsma Groep in Veenendaal over samenwerking dan wel overname.

Volgens algemeen directeur Peter Ouweneel van de Sijtsma Groep (32 medewerkers) is het initiatief tot de onderhandelingen genomen door directeur Paul de Bruin van NBVA-lid Winter & De Bruin (9 medewerkers). Over de uitkomst van de lopende gesprekken kan hij nog niets zeggen. “Deze maand moet het ei worden gelegd, maar welk ei het zal worden, weet ik nu echt niet. Alle opties zijn nog open.”
De Bruin beoogt met de eventuele samenwerking dan wel overname door Sijtsma de financiële middelen te verkrijgen voor het uitkopen van Amev, die – via haar participatiemaatschappij Asam – een aandelenbelang van 30% in zijn bedrijf heeft. Eerder al stapte compagnon Leen Winter uit het Arnhemse assurantiekantoor. Hij is voor zichzelf begonnen. Winter en De Bruin zijn beiden regiobestuurslid van de NBVA.
Sijtsma Groep is overigens ook geen onbekende van Amev. In 2000 nog heeft het Veenendaalse volmachtbedrijf een geldlening van e 4 mln verkregen van de Fortis-dochter. Amev heeft overigens ook in Sijtsma een belang van 25%.

Reageer op dit artikel