nieuws

Wim de Groot wil ‘bedrijven- werver’ voor collega’s worden

Archief

Collega-tussenpersonen het perspectief bieden om in de bedrijvenmarkt een positie op te bouwen of te vergroten, zonder (extra) personeel aan te trekken. Dat is de filosofie achter Risk and Business van de Enschedese assurantieman Wim de Groot.

De Groot wil op verzoek van tussenpersonen risicoanalyses van door hen benaderde bedrijven maken. Volgens De Groot zullen potentiële bedrijfsrelaties dit ervaren als een professionele benadering. “Met het rapport dat ik vervaardig, kan de tussenpersoon vervolgens meerdere verzekeraars benaderen voor een offerte.”
In het rapport besteedt hij aandacht aan aspecten als ligging, bouwaard, bedrijfsactiviteiten, processen, inbraak- en brandpreventie, orde en netheid alsmede mentaliteit. De Groot: “De verzekeraar heeft dan een duidelijk inzicht in het te verzekeren bedrijf.”
Omdat hij zelf ook tussenpersoon is, zou een ondernemer bij De Groot een balletje kunnen opgooien om via hém de verzekeringen te regelen. De Groot: “Ik zeg collega-tussenpersonen uiteraard toe, dat ik daar niet op inga.” Mede vanwege deze bijna voorspelbare gevoeligheid, wil De Groot zich zeker niet beperken tot de regio Enschede. “Ik streef ernaar landelijk te gaan werken met deze dienstverlening, want mijn hart ligt toch het meest bij dat risicobeheer.”
De kosten voor een bedrijfsbezoek en rapportage bedragen e 200, gebaseerd op een gemiddelde tijdsinvestering van drie uur. Voor ieder uur extra wordt e 125 in rekening gebracht (genoemde tarieven zijn exclusief btw).
Risk and Business is gevestigd aan de Hengelosestraat 142, 7521 AJ Enschede, tel. 053-433.40.56 (e-mail: info@riskandbusiness.nl).

Reageer op dit artikel