nieuws

Wijzigingen aanvullende pakketten

Archief

De meeste verzekeraars zullen volgend jaar hun aanvullende pakketten veranderen doordat de tandartsdekking in het ziekenfondspakket wordt gewijzigd.

Vanaf begin volgend jaar zal het ziekenfonds per jaar nog maar één – in plaats van twee – tandartscontrole(s) vergoeden. Naar verwachting zullen de meeste verzekeraars een tweede controle gaan dekken via de aanvullende verzekeringen. Hetzelfde geldt voor tandsteenverwijdering die uit het ziekenfondspakket wordt geschrapt.
Tegenover de dekkingsinkrimping staat, dat het ziekenfonds röntgendiagnostiek en noodhulp bij pijnklachten gaat dekken, hetgeen dus eventueel geschrapt kan worden uit aanvullende pakketten. Voor jongeren tot 18 jaar wordt de ziekenfondsdekking uitgebreid met behandeling bij het ontbreken of verlies van voortanden.
Honderd procent zekerheid dat de wijziging zal doorgaan is er nog niet, want het CTG (College Tarieven Gezondheidszorg) moet nog met de betreffende beleidsregels komen.

Reageer op dit artikel