nieuws

Wijmenga stapt van Fortis naar Interpolis

Archief

Roel Wijmenga (45) wordt per 1 mei lid van de hoofddirectie van Interpolis. Hij heeft nu nog zitting in de raad van bestuur van het verzekeringsbedrijf van Fortis.

Wijmenga completeert bij Interpolis weer het trio dat de hoofddirectie voert. Er was een stoel vrij gekomen na het vertrek van voorzitter Piet van Schijndel naar moederbedrijf Rabobank. Kick van der Pol is sinds 1 december voorzitter, Huub Hannen is zijn plaatsvervanger.
Roel Wijmenga kwam de verzekeringsbranche binnen in 1987, na een studie (Mathematische Besliskunde) en een docentenfunctie (Financiering en Belegging) aan de Erasmus Universiteit. Bij Amev klom hij (in 1999) op tot lid van de hoofddirectie. Na de overname van ASR Verzekeringsgroep door Fortis nam hij in 2001 plaats in de raad van bestuur van Fortis ASR, met Leven als hoofdonderwerp. “Ik heb er een heel goede tijd gehad en veel geleerd”, zo looft hij zijn oude werkgever.
Wijmenga is verder actief voor het Verbond van Verzekeraars, onder meer als werkgeversvertegenwoordiger in de cao-onderhandelingen en als voorzitter van de commissie Inzichtelijkheid (Code Rendement en Risico en Financiële Bijsluiter). “Ik pas dus uitstekend bij een maatschappij die zich afficheert als glashelder.”
Wijmenga wordt bij Interpolis verantwoordelijk voor Leven Particulier, Leven Buitenland, Schade Particulier, Schade Bedrijven, ICT en Distributie. “De combinatie van dit brede takenpakket en de zogenoemde zachte arbeidsvoorwaarden hebben mij doen kiezen voor Interpolis”, aldus Wijmenga. “Interpolis heeft vier kernwaarden: vrijheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbondenheid. Aan die waarden wordt ook echt inhoud gegeven en dat is heel bepalend voor je werkplezier. Een voorbeeld: de bedrijfskantine heeft geen cassière. Als je mij goed kent, weet je dat ik zoiets fantastisch vind.”
Roel Wijmenga.

Reageer op dit artikel