nieuws

Wie verzekeraar wil tillen, krijgt het deksel op de neus

Archief

Wie probeert een verzekeraar op te lichten door een schade op te kloppen, moet er rekening mee houden dat hij of zij vervolgens de gehele claim kan vergeten. Deze opstelling wordt door het Verbond van Verzekeraars aan zijn leden aanbevolen.

Het Verbond voelt zich gesteund door een recente uitspraak van de Raad van Toezicht Verzekeringen. In de bewuste uitspraak stelt de Raad van Toezicht dat in het geval van partiële verzekeringsfraude, behoudens bijzondere omstandigheden, het gehele recht op uitkering kan komen te vervallen zonder dat de verzekeraar daarbij de goede naam van de bedrijfstak schaadt.
“Zodra de betreffende uitspraak formeel is gepubliceerd, zal het Verbond in een vervolgcirculaire de uitspraak, die van belang is voor de aanpak van verzekeringsfraude, nader toelichten”, aldus directeur Richard Weurding van het Verbond in een circulaire aan de aangesloten maatschappijen.

Reageer op dit artikel