nieuws

Westland/Utrecht komt met innovatieve spaarhypotheek

Archief

ING-dochter Westland/Utrecht heeft een nieuwe spaarhypotheek op de markt gebracht, waarbij de rente over de levensverzekering is losgekoppeld van de rente die de klant betaalt over de hypothecaire lening. “Een fundamentele innovatie die de markt zal veranderen”, aldus Westland/Utrecht.

De SpaarXtra hypotheek bestaat uit een aflossingsvrije hypotheek en een levensverzekering. Het te betalen rentepercentage over de hypotheek hoeft echter niet gelijk te zijn aan de rente die de klant ontvangt over de polis, zoals bij de traditionele spaarhypotheek het geval is. De klant kan voor lening en polis ieder een eigen rentevaste periode kiezen.
Zo kan voor de lening de rente 1 jaar worden vastgezet tegen een rentepercentage van 3,8%, terwijl de rente voor de polis voor 20 jaar wordt vastgezet tegen een 6,0% rente. Hiermee worden de maandlasten volgens berekeningen van Westland/Utrecht tussen 10% en 24% lager dan bij een gewone spaarhypotheek. Ten opzichte van een beleggingshypotheek zijn de maandlasten 3,5% hoger, zo berekent de hypotheekbank.
Westland/Utrecht richt zich met de SpaarXtra Hypotheek op klanten die een beperkt renterisico willen lopen voor de lening, maar niet willen kiezen voor een beleggingshypotheek. Gaat de hypotheek niet door na acceptatie van de offerte, dan wordt 1% van het leningbedrag als kosten bij de klant in rekening gebracht. “Wij verwachten dat dit in de toekomst wel meer navolging kan vinden, omdat het een vreemde zaak is dat een cliënt kosteloos van een ondertekend contract af kan”, aldus de hypotheekbank.

Reageer op dit artikel