nieuws

Westlandse Rabobanken halen Nevat-kantoor Broch binnen

Archief

Assurantiekantoor Hans Broch in Honselersdijk treedt toe tot de Westlandse Rabobanken. Broch is het enige kantoor van de vier aan Interpolis gelieerde kantoren in deze streek dat op het aanbod van de Rabobanken is ingegaan.

Broch was aangesloten bij de Nevat, een vereniging van aan Interpolis gelieerde kantoren. Toen Interpolis vorig jaar een nieuw distributiebeleid introduceerde, gaf dat nogal wat weerstand in Nevat-kringen. Tal van leden hadden acceptatieproblemen met het verdwijnen van specifieke schadeverzekeringspakketen voor deze kantoren. Er was ook verzet tegen het plan van Interpolis om – uit efficiency-oogpunt – polistoezending, premie-incasso en schade-afhandeling naar zich toe trekken, gepaard gaande met een verlaging van de provisie.
In plaats van zelfstandig door te gaan of aansluiting te zoeken bij een of meer collega’s was het bijvoorbeeld in het Westland ook een optie om de portefeuille over te dragen aan de lokale Rabobank(en) en daar zelf in dienst te treden. Het 1.100 relaties tellende kantoor van Hans Broch heeft nu voor deze optie gekozen.
Zijn collega’s van Spigt & Partner in Poeldijk en Van Duijn in Honselersdijk zijn per 1 januari van dit jaar gefuseerd tot de Westland Adviesgroep. Zij houden nu kantoor in de voormalige vestiging van ABN Amro aan de Jan Barendselaan 60 in Poeldijk. Het vierde Westlandse Nevat-kantoor, Smit Assurantiën in ‘s-Gravenzande, blijft zelfstandig.
Wel hebben zowel Smit als de Westland Adviesgroep zich aangesloten bij het onlangs gestarte volmachtbedrijf Connect Assuradeuren, dat door dertien Nevat-kantoren is opgericht.
Hans Broch en zijn kantoorgenoot Peter Vellekoop treden in dienst van de Westlandse Rabobanken. Zij blijven voorlopig werkzaam vanuit hun kantoor aan de Fazantlaan 1 in Honselersdijk.
Veel beweging
Los van de talrijke plaatselijke bundelingen van kantoren, was er de afgelopen twee jaar ook veel regio-overstijgende beweging in de Westlandse assurantiewereld. In 2000 en 2001 verdwenen de vier filialen van de in problemen verkerende Behaenk-groep binnen (De Lier en Hoek van Holland) en aan de rand van het Westland (Maassluis, Den Haag-Loosduinen). De Van den Ende Adviesgroep (De Lier) koos eind 2000 voor een traject van schaalvergroting en richtte de houdstermaatschappij Esperion op. Hierin nam het verzekeringsconcern Fortis/Amev een belang van 25%.
Verder verkocht in het kader van een concentratie in de Bollenstreek vorig voorjaar, De Leeuw Adviesgroep (Rijnsburg) haar kantoor Borgdorff Assurantiën in Monster aan De Vries Verzekeringen in deze Westlandse kustgemeente.BWH Financiële Diensten in Maasdijk ten slotte gaat fuseren met vijf andere kantoren in Zuid-Holland die alle eigendom zijn van verzekeraar Nationale-Nederlanden. Zij gaan verder onder de naam Mixz (Mix Zuid-Holland).
Hans Broch

Reageer op dit artikel