nieuws

Welke automatiseert kredietaanvragen

Archief

Inkoopcombinatie Welke (circa 450 tussenpersonen) heeft met Interprovider de Welke Krediet Software (WKS) ontwikkeld, een eenvoudige versie van softwarepakket IPF.

Met het softwarepakket kunnen kredietaanvragen nu volledig elektronisch worden afgehandeld. De tussenpersoon verstuurt de aanvraag via WKS naar de afdeling acceptatie van Welke, die de aanvraag in behandeling neemt. De communicatie tussen Welke en maatschappijen loopt vervolgens via het Financierings Data Netwerk (FDN). Het kredietcontract wordt door Welke per e-mail naar de tussenpersoon verstuurd.
WKS bevat de meest recente rente- en productinformatie. Via het extranet van Welke kan de tussenpersoon onder meer productinformatie, procesinformatie, voorwaarden en rentelijsten downloaden. Tevens is er voor kredieten een afzonderlijke helpdesk ingericht. Eind juni is een proef met WKS gestart onder twintig kantoren. Na afronding van deze proef krijgen alle geïnteresseerde tussenpersonen de software gratis ter beschikking.
Welke biedt consumptief krediet onder de labels van Direktbank, Defam, IDM, Finata Bank en Voordeelbank. Daarnaast is een eigen kredietproduct ontwikkeld. Dit Welke Krediet is een combinatie van een aflossingsvrij krediet en een zogeheten Kredietlastenschild: een koopsomverzekering voor de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Het Kredietlastenschild wordt via Gema Adviesgroep ondergebracht bij Lloyd’s.
Projectmanager Michiel van der Zant van Welke (links) overhandigt een handleiding aan Bart Koster van Infact, het eerste kantoor dat meedeed aan de proef met WKS.

Reageer op dit artikel