nieuws

Weer kredietovername Afab

Archief

Afab Geldservice heeft per 1 september de kredietportefeuille van BPM Finance uit Oosterhout overgenomen. Het is na de overname van 1-2-3 Krediet en Wilbo Financieringen de derde portefeuilleovername van Afab dit jaar.

Bij de overname zijn ruim 2.500 lopende financieringen betrokken. De totale kredietportefeuille van Afab, na de vorige overname circa e 220 mln groot, omvat nu zo’n e 260 mln.
Daarnaast is Afab naar eigen zeggen inmiddels ook één van de grotere hypotheekbemiddelaars van ons land. Directeur Maasbert Schouten heeft de omvang van de hypotheekportefeuille nog niet duidelijk in beeld. “Maar de hypotheekproductie wel; die zal dit jaar, conform doelstelling, omstreeks e 200 mln bedragen.”
De eigen Hollandsche Disconto Voorschotbank, die oorspronkelijk in april van dit jaar van start zou gaan, wacht nog op het groene licht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). “De procedure is in de afrondende fase bij de AFM. Aan nog enkele kleine formaliteiten moet worden voldaan voordat de vergunning een feit is. De besloten vennootschap is al wel definitief notarieel opgericht.”

Reageer op dit artikel