nieuws

WAM-bijdrage weer omhoog

Archief

De bijdrage aan het Waarborgfonds Motorverkeer op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) gaat volgend jaar, net als in 2004, omhoog.

Per gekentekend motorvoertuig moeten verzekeraars en Staat e 10,65 (9,40) afdragen, een stijging van 13%. Het tarief voor niet-gekentekende voertuigen gaat naar e 1,50 (1,35). Vorig jaar werd voor e 63,7 mln aan bijdragen betaald.
De verhoging van de bijdrage is minder fors dan vorig jaar, toen het tarief met 25% steeg. Dat de bijdrage in 2002 en 2003 niet omhoog ging, is te danken aan enerzijds de gelijke groei van het aantal claims en het wagenpark in die periode en anderzijds onttrekkingen aan de beleggingsportefeuille.
Doordat de beleggingsportefeuille nu is gehalveerd, is de laatste optie niet meer voorhanden. Bovendien is het aantal claims relatief sneller gestegen dan het aantal auto’s. Vorig jaar werden 62.178 (60.705) claims geregistreerd (+2,4%), terwijl het aantal gekentekende motorrijtuigen 2,0% toenam tot 8,23 (8,07) mln.

Reageer op dit artikel