nieuws

Wagenvoord nieuwe voorzitter Stichting Assurantie Registratie

Archief

Rob Wagenvoord is Bob Veldhuis opgevolgd als voorzitter van de Stichting Assurantie Registratie (SAR).

Wagenvoord (42) zit in de directie van beursmakelaar Willis Nederland. Hij is verantwoordelijk voor de employee-benefitsactiviteiten. In 1992 is hij beëdigd tot makelaar in assurantiën en sinds dat jaar maakt hij deel uit van de Testcommissie RMIA (voorheen de Uvat-testcommissie), waarvan de laatste jaren als vice-voorzitter. In augustus trad Wagenvoord toe tot het bestuur van de SAR.
Volgens Veldhuis is het “een goed moment” om het roer uit handen te geven. “De erkenningsregeling voor Registermakelaars (RMIA) is tot volle wasdom gekomen. Vanuit de branche kan deze titel op een toenemende belangstelling rekenen. De Erkenningsregeling voor Registeradviseur in Assurantiën loopt, maar moet nog wat meer onder de aandacht van de assurantie-adviseur worden gebracht”. Volgens Veldhuis is er tevens grote belangstelling voor de Erkenningsregeling Registerpensioenadviseur. “Hier voor kwamen honderd aanvragen binnen.”
De SAR, een zelfstandig inschrijvingsregister voor de branche, werd opgericht voor inschrijving van Registermakelaars in Assurantiën (RMIA) nadat de makelaarstitel was komen te vervallen. De inschrijving verloopt via de testcommissie. Inmiddels is (voor personen en kantoren) inschrijving als Registeradviseur in Assurantiën (RAIA) mogelijk. En per 1 januari is het pensioenkeurmerk register voor pensioenadviseurs (RPA) in werking getreden. Op termijn moet er ook een register voor EB-adviseurs komen.
Rob Wagenvoord (links) neemt de voorzittershamer over van Bob Veldhuis.

Reageer op dit artikel