nieuws

Wabb-bureau over naar AFM

Archief

naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op het moment dat de Wet Financiële Dienstverlening in werking treedt.

De overgang betreft ongeveer tien tot twaalf formatieplaatsen. Er lopen nog gesprekken over de arbeidsvoorwaarden en het enorme archief van het Wabb-bureau. “Waarschijnlijk zal een deel gedigitaliseerd worden”, zegt Harry de Meij van het Wabb-bureau.
“Verder verstrekken wij aan de AFM een overzicht van de assurantiekantoren die ingeschreven staan en wie de feitelijk leider is. Dat is informatie die niet zo maar te verkrijgen is. Omdat wij onregelmatigheden hebben geconstateerd, geven wij dat uiteraard door aan de AFM. Overigens zullen deze kantoren vaak al bekend zijn bij de AFM. Daarnaast maken wij een lijstje van onze mindere broeders in de branche”, aldus De Meij.

Reageer op dit artikel