nieuws

W. Niemans Assurantie gaat op in Van den Bosch & Looman

Archief

Eigenaar Jaap Helleman heeft de portefeuille van W. Niemans Assurantie (leven- en schade) geïntegreerd in zijn assuradeurenbedrijf Van den Bosch & Looman.

Van den Bosch & Looman in Den Haag voerde tot het begin van dit jaar uitsluitend verzekeringen voor kleinere en middelgrote horeca-ondernemingen. Volgens eigenaar (100%) Jaap Helleman is zijn assuradeurenbedrijf het enige in ons land dat zich op deze wijze specialiseerde. Het bedrijf, dat werkt met zo’n vijftig actieve tussenpersonen en vorig jaar een premie-omzet had van e 0,77 mln, heeft slechts één volmacht, namelijk van Trans Care Insurance Company. Deze Haagse verzekeraar, die op hetzelfde adres is gevestigd als Van den Bosch & Looman, is eigendom van Hans Schimmelpenningh de vorige eigenaar van Van den Bosch & Looman.
In 2000 kocht Helleman de schade- en levenportefeuille van de Haagse tussenpersoon Wim Niemans. Daarvoor richtte hij W. Niemans Assurantie BV op. Dit bedrijf (2.000 polissen, premie-omzet circa e 1 mln) is op 1 januari geïntegreerd in Van den Bosch & Looman. De naam Niemans is hiermee dus verdwenen. Dit heeft te maken met het feit dat de 66-jarige Wim Niemans, die nog part-time voor de portefeuille werkte, onlangs is overleden.

Reageer op dit artikel