nieuws

Vrijspraak voor paardenman Klaver

Archief

Assurantieman Karel Klaver is door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken van de aanklacht dat hij paardenbezitters zou hebben opgelicht door voor te wenden dat hun overleden viervoeters zouden worden gecremeerd in Engeland.

Klaver had in 2001, in afwachting van de bouw van het eerste paardencrematorium in ons land, een onderlinge maatschappij voor crematie van paarden opgericht. Publiciteit daarover leidde ertoe dat paardenliefhebbers zich tot hem wendden om destructie van een overleden dierbare viervoeter te voorkomen.
Als voorlopige oplossing werd bedacht de overleden dieren ingevroren te verschepen naar Engeland om ze in daar reeds bestaande paardencrematoria te laten cremeren. De kosten bedroegen gemiddeld e 1.000.
Klaver beriep zich er tijdens de zitting van de rechtbank op, dat hij het feitelijk cremeren van de paarden uit handen had gegeven aan een Zeeuwse transporteur en daarvoor ook had betaald. Deze laatste zou buiten hem om de overleden paarden bij een destructor hebben aangeboden.
De officier van justitie kon dit verweer niet ontkrachten. Hij is evenmin in hoger beroep gegaan.

Reageer op dit artikel