nieuws

Voormalige Hakenberg brokkelt verder af

Archief

Na A.D. Oost Nederland, het voormalige Hakenberg Assuradeuren, zijn vorige week nog vier besloten vennootschappen van de voormalige Hakenberg Groep failliet verklaard, waaronder de holding F.D. Oost Nederland.

Daarmee is nog niet de volledige groep verdwenen. Het faillissement heeft betrekking op F.D. Oost Nederland, M.D. Oost Nederland. M.D. Enschede (beide onroerend-goedbemiddeling) en V.D. Oost Nederland (onder meer handel in vastgoed). Er resteert nog een aantal bedrijven, waaronder de Hakenberg Voorschotbank. De vier makelaarskantoren (in Oldenzaal, Losser, Enschede en Haaksbergen) telden vijftien medewerkers, die allen ontslagen zijn.
Volgens ex-directeur John Nijhuis zijn de faillissementen een logisch gevolg van het eerder failliet verklaren van de assurantietak van De Hakenberg: “Als je de cash cow eruit trekt, volgt de rest vanzelf. Het sterfhuis is compleet. De activiteiten in de vier BV’s hadden overigens weinig om het lijf.” Zelf trekt Nijhuis zich terug uit de assurantiewereld: “Ik ga op de boerderij werken”.
Tegen het faillissement van A.D. Oost Nederland is beroep aangetekend. Curator Huisman wil geen toelichting geven op de zaak voordat de rechter uitspraak heeft gedaan.

Reageer op dit artikel