nieuws

Voorlopige surséance voor twee IFC-bedrijven

Archief

Aan IFC Networks en IFC Groep is voorlopige surséance van betaling verleend. De surséance is volgens IFC-directeur Guus Landheer mede noodzakelijk geworden doordat er nog financiële onenigheid is met oud-aandeelhouders (lees: Achmea).

Achmea-woordvoerder René Visser bevestigt de onenigheid. “Er is inderdaad enige discussie over een betaling, maar er is geen causaal verband tussen de discussie en de voorlopige surséance. Het bedrag waarover nog discussie plaatsvindt, staat niet in verhouding tot de kosten die binnen IFC zijn gemaakt.”
De financiële problemen van IFC zijn begonnen nadat Achmea de stekker uit IFC-moeder Scaramea had getrokken. De verzekeraar had een meerderheidsbelang van 83,5% in dat internetbedrijf. Er volgde een management buy-out, waarin de onderdelen IFC Networks, IFC Software, IFC Groep, Wildbaan, IT Maxima en de vergelijkingssite MrFinch zelfstandig verder gingen.
In november vorig jaar werd duidelijk dat IFC moest reorganiseren. Het kantoor van IFC Networks in Zaandam werd gesloten en er volgde ontslag voor ongeveer twintig medewerkers. De rest ging over naar IFC Software in Assen, waar ook SureSite en MrFinch ondergebracht werden.
Landheer wijst er op dat de surséance geen invloed heeft op de activiteiten van vergelijkingssite MrFinch, IFC Software (Diagnose) en Wildbaan Kenniscircuit. De vergelijkingssite behoort volgens Landheer wel degelijk tot de kernactiviteiten van IFC, “er zullen alleen geen grote investeringen meer gedaan worden”. Het onderdeel SureSite, een hulpmiddel voor het ontwikkelen van internetsites, wordt niet meer tot de kernactiviteiten van het bedrijf gerekend.
Volgens bewindvoerder Ingwersen betreft het vooral een technische surséance. “De BV is al leeg.” Ingwersen kon nog niet aangeven of de surséance invloed zal hebben op de andere activiteiten van IFC. “Over een paar weken weet ik meer.”

Reageer op dit artikel