nieuws

‘Voorbezichtiging’ in Venetië

Archief

Erika van der Kuijl, directiesecretaresse bij het Dordrechtse intermediairbedrijf CAK was kort voor Pasen een paar dagen in Venetië. Zij was daar met Sandra de Vries die manager is bij CAK.

Wat deden jullie in Venetië?
Rond Hemelvaart gaan alle CAK’ers vier dagen naar Venetië. Sandra en ik hebben daar het voorbereidende werk voor gedaan.
Vanwaar dat reisje?
Wij hadden een ziektekostenactie. Als we een bepaald aantal polissen zouden sluiten, gingen we dit reisje maken. Eind januari moest de target worden gehaald. In de eerste week van januari waren we er al. Er is toen nog een extra target ingesteld voor het bijwonen van de voetbalwedstrijd Nederland-Argentinië. Ook dat hebben we gehaald.
Maken jullie vaker reisjes?
Twee jaar geleden zijn we, vanwege het 20-jarig bestaan van CAK naar New York geweest. Twee jaar daarvoor waren we in Parijs.
Jij hebt het programma uitgeprobeerd?
We hebben geen vol programma. We gaan met honderd mensen. Binnen- en buitendienstmedewerkers plus aanhang. Je mag iemand meenemen. Je partner, maar ook je kind of je moeder. De insteek is: we gaan samen, maar er is veel vrijheid. De ene dag doen we ’s ochtends iets met elkaar, de andere dag ’s avonds. Sandra en ik hebben restaurantjes uitgezocht en gekeken hoe lang je er met de boot over doet om van het ene punt naar het andere te komen. Dat soort dingen dus.
Je was al eens in Venetië?
Nee, ik heb heel veel gereisd. Van Azië tot Australië. Maar ik was nog nooit in Italië geweest. Sandra wel, maar Venetië was ook voor haar de eerste keer.
Hoe vond je het?
Ontzettend indrukwekkend! Heel mooi vond ik het om over die grote waterplas te varen en dan aan te komen bij het San Marco-plein. Om stil van te worden. Als je op het plein bent zie je eigenlijk pas hoe groot het allemaal is. We hebben veel gelopen en veel gekeken. Al die huizen met die fröbelige architectuur in al die kleuren. Je kijkt je ogen uit. En dan al winkeltjes. Nogal erg divers trouwens. Ik zag in een etalage een leuk rokje. Het bleek e 2.300 te kosten. Stond ik voor Gucci. Even later stond ik voor een schoenenzaak van de Bata.
Nog iets gekocht?
Twee broeken. Ze hebben daar ruime keus in kleine maten. We zijn ook nog op het glaseiland Murano geweest. Mooi eiland maar dat glaswerk vind ik eerlijk gezegd helemaal niet zo mooi.
Erika van der Kuijl (rechts) met Sandra de Vries op het San Marco-plein

Reageer op dit artikel