nieuws

‘Voor economen is de zorgsector het walhalla’

Archief

Op het eerste gezicht lijkt zijn overstap naar Delta Lloyd Zorg bijzonder, maar bij navraag in zorgverzekeringsland blijken ze hem, en zijn standpunten over de zorg, goed te kennen

Professor dr. Hugo Keuzenkamp (42) is nu nog hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam en algemeen directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek. Op 1 januari wordt hij directeur bij Delta Lloyd Zorg met de portefeuille financiën en ziekenfonds. De zorgverzekeraars kennen hem onder meer als hoofdredacteur van Economisch Statistische Berichten, een functie die hij van 1996 tot 2000 bekleedde. “In die functie heb ik discussies geëntameerd over onder meer gezondheidszorg en sociale verzekeringen. Nu schrijf ik daar regelmatig columns over in de Financiële Telegraaf.” Els Borst vond hij “een uitgesproken slechte minister” en de start van Hans Hoogervorst typeert hij als “enigzins aarzelend”. “Zijn voornemens zijn goed, maar qua daden twijfel ik. Laat ik het er maar op houden dat het nog te vroeg is hem daarop te beoordelen.” De veranderingen in de zorgsector ziet Keuzenkamp met genoegen tegemoet. “Het bedrijf gaat dan ook veranderen. Leuk en spannend. Ik houd wel van veranderingsprocessen. Voor economen is de zorgsector een echt walhalla.”

Reageer op dit artikel