nieuws

Volmachtbedrijf Preventass werkt aan uitbouw netwerk

Archief

Preventass Ricicobeheer werkt aan de uitbreiding van zijn netwerk van bemiddelingsbedrijven. Het Arnhemse volmachtbedrijf werkt inmiddels nauw samen met vijf assurantiekantoren, waaronder het onlangs overgenomen Hoksbergen Verzekeringen in Amersfoort.

Preventass heeft de schadepreventie en het risicobeheer tot kernpunten van het bedrijfsbeleid gekozen. Tussenpersonen die met het volmachtbedrijf (online) willen samenwerken, moeten bereid zijn op basis van dezelfde formule te werken. Ook zullen zij hun backoffice-activiteiten (onder meer acceptatie, schaderegeling en administratie) moeten onderbrengen bij Preventass). “Tevens is contractueel vastgelegd dat het bedrijf wordt overgenomen als de huidige directeur-eigenaar stopt met werken”, zegt directeur Hans Dekkers van Preventass, waarvan schadeverzekeraar De Burcht een 100% dochteronderneming is.
De overname van assurantiebedrijf Hoksbergen (vijf medewerkers) in Amersfoort is daarvan een recent voorbeeld. “De voormalige directeuren hebben hun belang in hun bedrijf overgedragen. Het assurantiebedrijf wordt nu geleid door medewerkers die intern daar voor zijn opgeleid”, aldus Dekkers. Eerder al nam hij de kantoren Bodema Assurantiën (Hoevelaken) en assurantiebedrijf Buitelaar (Oosterbeek) over. Portefeuilles en medewerkers zijn inmiddels geïntegreerd in het volmachtbedrijf (vijftien medewerkers), aldus Dekkers.
Preventass heeft volmachten van vijf verzekeraars: Allianz, Arag, De Burcht, Fortis Insurance Corporation en Zurich (Hooge Huys). Het klantenbestand bestaat uit honderd beroepsgoederenvervoerders, tweehonderd MKB/bedrijven en duizenden particulieren. Gezamenlijk zijn zij goed voor een jaarlijkse premiestroom van circa e 8,5 mln premie. “Dit jaar groeien we zeker door naar de e 9 mln’, zegt Dekkers. Schadeverzekeraar De Burcht boekte vorig jaar e 824 (630) mille premie. Het resultaat technische rekening bedroeg e 26 (52) mille en het nettoresultaat e 77 (68) mille.

Reageer op dit artikel