nieuws

Volmachtbedrijf komt met ‘simpele’ polis

Archief

Het volmachtbedrijf TBF Assuradeuren (Maassluis) heeft samen met risicodrager UVM (Unigarant) een pakketpolis op het gebied van wonen op de markt gebracht die uitblinkt door eenvoud.

Het product is ontstaan door vraag vanuit de markt. “Bij onze tussenpersonen was veel behoefte aan een simpel pakketje. Daarom wilden wij iets heel eenvoudigs op de markt brengen”, zegt directeur Sander Franken. Tegen een scherpe premie kunnen klanten een pakketverzekering sluiten met standaard dekking voor opstal, inboedel, aansprakelijkheid en ongevallen. “De verzekering kan alleen gesloten worden als voor alle dekkingen wordt gekozen en de premie kan alleen per maand betaald worden. De voorwaarden zijn conform reguliere polissen”, aldus Franken. Risicodrager is UVM.
Met het eenvoudige product richt TBF zich vooral op starters. Er is een variant voor huurders (zonder opstaldekking, maandpremie e 15) en voor huiseigenaren (e 27,50 per maand). De inboedel is verzekerd tot maximaal e 75.000. De opstalverzekering in de huiseigenarenvariant kent een dekking tot e 300.000. “Aanvragen is heel eenvoudig”, aldus Franken. “De klant vult een A4-tje in met persoonsgegevens en moet verklaren volledige en juiste informatie te hebben verstrekt. Wij hanteren geen inboedelwaardemeter; de verzekerde bedragen zijn standaard.”
Ondersteuning
TBF is anderhalf jaar geleden gestart en werkt met tweeëntwintig tussenpersonen samen. Het bedrijf telt, in fte gerekend, ruim zestien medewerkers, biedt schadeproducten voor particulieren en mkb en verzorgt de backoffice voor tussenpersonen. “Wij bieden aan zo’n twintig tussenpersonen schadeproducten die zij onder eigen label kunnen aanbieden. We hebben volmachten van NN, Amev, Delta Lloyd, Nieuwe Hollandse Lloyd, De Goudse, DAS, Unigarant, London en Hooge Huys”, zegt Franken.
Het verzorgen van de backoffice-activiteiten is volgens Franken mede ingegeven door het feit dat veel verzekeraars de dienstverlening aan kleinere tussenpersonen hebben beperkt. Tussenpersonen die gebruik maken van de backoffice-ondersteuning, betalen daarvoor een gedeelte van de doorlopende provisie aan TBF. “Als het gaat om ondersteuning voor levenproducten, dan maken wij individuele afspraken”.

Reageer op dit artikel