nieuws

Volmachtbedrijf Connect kost Interpolis 35.000 schadepolissen

Archief

Dertien voormalige Interpolis-tussenpersonen hebben uit onvrede over de algehele invoering van de ‘Alles-in-één-Polis’ een eigen volmachtbedrijf opgericht. Connect Assuradeuren neemt 35.000 schadeverzekeringen over van Interpolis.

Risicodragers van Connect – ieder voor 20% – worden Avéro Achmea, Noordhollandsche van 1816, Stad Rotterdam, AXA en Delta Lloyd. Verder neemt Arag de rechtsbijstanddekkingen volledig voor z’n rekening. Connect heeft op 1 april het oversluiten van de polissen gepland, waarmee op jaarbasis een premievolume van e 6,5 mln is gemoeid.
Volgens Kees Bennis, directeur van Connect, zijn de Connect-kantoren ongelukkig met het verdwijnen van specifieke schadepakketten van Interpolis voor het intermediair. “Daarvoor in de plaats komt de ‘Alles-in-één-polis’. Dat is op zich niet zo slecht, maar wel de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Interpolis trekt de polistoezending, de premie-incasso en de schade-afhandeling naar zich toe, waardoor wij als tussenpersoon richting particuliere klant niet meer de positie kunnen innemen die we vinden dat we zouden moeten hebben.” Overigens gaat de toeëigening van taken door Interpolis gepaard met een provisieverlaging van 20% naar 15%.
Plezierig
Voor Connect Assuradeuren is een speciale stichting administratiekantoor opgericht, die de aandelen in bezit heeft. De dertien kantoren plus directeur Bennis bezitten weer certificaten van aandeel in deze stichting. Het bestuur wordt gevormd door Ernst van der Schot (Uithoorn), Roel Braas (Avenhorn), André Melman (Nootdorp), Sjaak Oosterveer (De Kwakel) en Bennis (Zwaag).
Bennis, die jarenlang heeft gewerkt voor uitgerekend Interpolis, benadrukt niet de initiatiefnemer van Connect te zijn. “De tussenpersonen die dit initiatief hebben genomen, kennen mij nog als manager van Interplus, het voormalige Intermediaire Bedrijf. Ze hebben mij gevraagd. Ik werkte toen al niet meer voor Interpolis, maar wat dichter bij huis voor de Rabobank.” De relatie met Interpolis is nog steeds goed: “De oversluiting vindt in goede harmonie plaats”.
Respect
Interpolis-directielid Huub Hannen zegt respect te hebben voor de beslissing van de dertien kantoren om Connect op te richten. “Interpolis heeft vorig jaar heel bewust gekozen voor een multi-distributiestrategie met eenduidige productconcepten. Diverse tussenpersonen kunnen zich daarin vinden; we krijgen zelfs behoorlijk wat nieuwe aanmeldingen. Anderen zien het niet zitten en kiezen een andere weg. Jammer.”
Veel van de Interpolis-tussenpersonen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Assurantietussenpersonen (Nevat). De dertien Connect-deelnemers komen uit deze organisatie. Momenteel zijn nog 120 kantoren lid van de Nevat. Verder doet Interpolis met nog 135 andere tussenpersonen zaken. De Rabo-verzekeraar wil meer gaan verkopen via het intermediaire kanaal. Gewilde partners zijn intermediairketens en grote kantoren.

Reageer op dit artikel