nieuws

Virus verstuurd met afzender Univé

Archief

Univé heeft een aantal klachten ontvangen over een e-mail met daarin een virus. De verzekeraar is echter niet de verspreider van het virus.

“De bewuste mailtjes zijn niet vanaf een computer van Univé verstuurd”, benadrukt woordvoerder Herbert Heuvink. “Het virus heeft een bestaand mailtje uit een mailprogramma gebruikt om de schadelijke lading te verspreiden. Het virus, vermoedelijk Bugbear of LovGate, gebruikt de afzender van dat bestaande mailtje om een nieuw mailtje met het virus aan iemand anders te verzenden. In dit geval kan verondersteld worden dat het een computer is van iemand die zowel mailadressen van bijvoorbeeld Univé als mailadressen van een ander ergens op de computer heeft staan.”
Volgens Heuvink hanteert Univé een ‘gelaagde’ vorm van beveiliging. Alle mail en andere bestanden worden minimaal drie keer achterelkaar door een virusscanner beoordeeld. “Bovendien worden elk uur de nieuwste virusdefinities opgehaald en geïnstalleerd. We hebben binnen Univé dan ook geen besmetting van computersystemen vastgesteld.”
Univé heeft wel ongeveer 750 Mydoom-mailtjes gedetecteerd en tegengehouden. Ook verzekeraar Aegon heeft ongeveer 3.000 Mydoom-mailtjes gepareerd.

Reageer op dit artikel