nieuws

Vijftien maanden cel geëist tegen ex-tussenpersoon

Archief

Vijftien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk, luidt de eis tegen de voormalige tussenpersoon M. van M. (38) uit Epe, die familieleden en bekenden flinke sommen geld uit hun zak klopte. Dit meldt het regionale blad De Stentor.

Van M. runde sinds begin 1992 een assurantiekantoor en was lid van de NBVA. Eind 2002 ging hij failliet. In zijn kennissenkring had hij in de voorgaande drie jaar bijna een miljoen gulden (circa e 450.000) losgepeuterd. Vijf gezinnen raakten gedupeerd doordat zij via Van M. de overwaarde van hun huis gingen beleggen.
“Van M. betaalde er de aannemers van die zijn huis verbouwden, of hij kocht er auto’s van. Zelfs het geld van zijn zus stak hij in eigen zak”, aldus De Stentor. Hij had de gedupeerden terug willen betalen en zelfs een regeling met hen getroffen, maar het faillissement van zijn kantoor reed dit in de wielen. Van M. heeft zijn villa moeten inruilen voor een caravan. Hij heeft een baan maar zijn verdiensten gaan naar de curator.
Volgende week doet de Zutphense rechtbank uitspraak.

Reageer op dit artikel