nieuws

Vijf procent groei voor Aegon Nabestaandenzorg

Archief

De premie-omzet van Aegon Nabestaandenzorg is vorig jaar met iets meer dan 5% gestegen tot e 36,9 (35,1) mln. De nieuwe productie steeg met 40%.

De cijfers over de premie-omzet zijn inclusief de portefeuille van LPU, die uit Maastricht is verhuisd naar Groningen, waar nu zo’n zestig mensen werken voor Aegon Nabestaandenzorg. Het gespecialiseerde onderdeel van het Aegon-concern is goed voor 1,7 miljoen natura-uitvaartpolissen.
De productiestijging van 40% wil Aegon Nabestaandenzorg niet uitdrukken in absolute cijfers. “Te concurrentiegevoelig”, zo is de mening. Wel wordt gezegd dat de productiegroei grotendeels voor rekening komt van het intermediair. Aegon Nabestaandenzorg heeft twee verkoopkanalen: assurantiekantoren en loondienstadviseurs van Axent/Aegon (inclusief de voormalige NVG-adviseurs). Verder leverde een actie voor verhoging van het verzekerde kapitaal extra productie op: van de 100.000 benaderde klanten was 6,1% bereid tot verhoging.
Eerder werd bekend dat uitvaartverzekeraar Monuta z’n premie-omzet vorig jaar met 12% heeft vergroot tot e 40,7 mln (zie AM 5, pag. 37).

Reageer op dit artikel