nieuws

Vierde partner voor Risk Holding

Archief

Gillis Brobbel (42) is als vierde partner toegetreden tot Risk Holding in Houten, een jong bedrijf dat onder meer een assuradeurenbedrijf en een makelaardij omvat.

Risk Holding werd in november 2000 opgericht door de partners Harm Vollmuller, Peter Schokker en Gerard Bathoorn, allen afkomstig van makelaar Willis (Amsterdam). Bij de holding werken, exclusief de vier partners, acht mensen. “Dat moeten er eind van het jaar zestien zijn”, zegt Vollmuller.
De holding omvat drie werkmaatschappijen, waaronder Risk-Q registermakelaars in assurantiën en risicoadviseurs. De klanten van Risk-Q zijn grotere tussenpersonen die zich richten op de bemiddeling in grotere bedrijfsmatige risico’s. Er wordt ingekocht bij 25 verzekeraars. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om de branches Brand, Aansprakelijkheid en Transport.
Een tweede werkmaatschappij is Risk Executives, een bedrijf voor interim riskmanagement in de vorm van advisering en detachering. Klanten van deze werkmaatschappij zijn verzekeraars, assurantiemakelaars en internationale bedrijven. Risk Executives telt vijf medewerkers.
Voor de jaarwisseling is Risk Assuradeuren opgericht. Deze derde werkmaatschappij kan volgens Vollmuller worden omschreven als een service-provider. “In het kader van bedrijfsmatige volmachten bieden wij onder meer op het gebied van administratie en incasso de helpende hand aan kleinere tussenpersonen en aan volmachtkantoren die de back-office niet op orde hebben.”
Geen band met Willis
Niet alleen de oprichtende partners, maar ook de nieuwe partner Gillis Brobbel is afkomstig van Willis. Hij heeft daar elf jaar gewerkt. De laatste twee jaar als European Marine Practice director voor Willis Marine London. Brobbel houdt zich bij Risk vooral bezig met Risk-Q.
Ook nieuw bij Risk en afkomstig van Willis is Ricardo Eerbeek (29). Hij is bij Risk Executives interim-professional met als specialisatie schadebehandeling.
Met zoveel ex-medewerkers van Willis, lijkt het dat Risk Holding een captive is van het Nederlandse kantoor van de Britse Willis Group. “Nee hoor”, zegt Vollmuller, “er zijn geen financiële banden. Risk is honderd procent eigendom van de vier partners.”
Gillis Brobbel
Ricardo Eerbeek

Reageer op dit artikel