nieuws

VGZ zorgt voor ‘hond op bezoek’

Archief

VGZ zorgt voor ‘hond op bezoek’

Het is bekend dat een huisdier een gunstige invloed heeft op het welbevinden van vooral eenzame mensen en mensen met andere problemen. Ook op demente mensen heeft de omgang met een huisdier een gunstige invloed, zo blijkt uit een proefproject van zorgverzekeraar VGZ en verpleeghuis De Herven in Den Bosch.
Drie “tot sociale hond opgeleide” Golden Retrievers hebben één of meer middagen per week een bezoek gebracht aan het verpleeghuis, waar de demente ouderen – afzonderlijk of als groep – een middag met hen konden wandelen, spelen en knuffelen. De ouderen leefden door deze bezoekjes duidelijk op.
Inmiddels zijn de bezoekjes van de ‘sociale honden’ opgenomen in het reguliere activiteitenprogramma van het verpleeghuis. Het zorgkantoor van VGZ betaalt de kosten voor dit project: e 100 per middag. “Met dit kleine bedrag doen wij een aantal mensen een groot plezier”, zegt VGZ-woordvoerder Bert Rensen.
Een bewoonster van het verpleeghuis heeft niet alleen haar zoon op bezoek, maar ook een Golden Retriever.
Agis-topman columnist in Turkse krant
Eelke van der Veen, topman van zorgverzekeraar Agis, is sinds begin deze maand ook columnist. Hij gaat maandelijks een column schrijven in Dunya, in een ons land verschijnende krant in de Turkse taal. Dunya verschijnt op zaterdag, bevat voornamelijk politiek en economisch nieuws en heeft een oplage van 6.250 exemplaren.
Van der Veen schrijft zijn column in het Nederlands. Dat is geen probleem want de krant heeft een Nederlandstalige pagina.
Agis heeft circa 66.000 verzekerden van Turkse afkomst en heeft – met het oog op deze en op andere vakantiegangers in Turkije – een servicecentrum in Istanbul.
Donatus biedt nog wel dekking voor kerktoren van Maasbommel
De katholieke parochie in Maasbommel heeft de noodklok geluid. De (gammele) toren van haar dorpskerk dreigt onverzekerbaar te worden. Volgens de gespecialiseerde verzekeraar Donatus is er evenwel geen sprake van een opzegging van de dekking, zoals in regionale media is gesuggereerd. “Van ons heeft de parochie niets gehoord”, zegt directeur Jo Hermans. Wel erkent hij dat de staat van de kerktoren dermate slecht is, dat in geval van bijvoorbeeld een stormschade het recht op schadevergoeding kan komen te vervallen wegens achterstallig onderhoud. “Een bouwinspecteur van het bisdom heeft dat ter plekke geconstateerd”, aldus Hermans.
Overigens is Maasbommel een op zichzelf staand geval. “Er is zeker geen sprake van een landelijke trend”, zegt Hermans. Bij Donatus zijn ruim vierduizend (kerk)gebouwen en hun inventaris (o.m. kerkorgels) verzekerd. “In elk dorp of stad staat er wel een kerk of ander gebouw dat door ons is verzekerd”, aldus de maatschappij.
Kom maar op met die slagzin!
In het kader van het naderende zilveren jubileum is de redactie van AssurantieMagazine vanzelfsprekend bezig terug te blikken in de historie van het tijdschrift. Zo stuitten wij in de jaargang 1982 op AM’s Slagzinnenregister Intermediair. Dat was een naar provincie gerangschikt overzicht van assurantiekantoren die een slagzin voerden.
Anno 2003 willen wij opnieuw in kaart brengen welke assurantiekantoren op hun briefpapier en/of in hun reclame-uitingen gebruik maken van een slagzin. Wij ontvangen graag een concrete uiting van de door uw kantoor gehanteerde slagzin vóór 1 november.
U kunt uw briefpapier, brochure of advertentie sturen naar: Redactie AM Jubileumkrant, Postbus 4, 2400 MA Alphen aan den Rijn.
Heinz Wagner ‘slachtoffer’ Quote Challenge
Heinz Wagner van Wagner & Partners is vorige week ongezocht in de publiciteit gekomen door zijn deelname aan de Quote Challenge. Dit is een feestelijk aangeklede rally, die dit jaar in Versailles startte en de zestig welgestelde deelnemers via Marokko en Spanje naar Nederland liet rijden.
Het weggedrag van de rijken was de politie een doorn in het oog. Er werd onder meer aanzienlijk te hard gereden. Wagner, een team vormend met zijn collega-directeur Johan Huiben, behoorde tot de vier deelnemers van wie de auto in beslag is genomen (voor de autoliefhebbers: het ging bij Wagner om een Mercedes SL 500).
Afgelopen vrijdag zochten wij contact met Wagner, die bevestigde dat hij zijn voertuig nog niet terug had. In dit geval voelde Justitie niet voor een schikking.
Wagner vindt dat de zaak in de media erg is opgeklopt en wijst erop dat hij puur als privé persoon deelnam aan het evenement en dat Wagner & Partners er niet als sponsor bij betrokken is.
Amev bezig met ‘schoenendoosdagen’
Amev is op de radio gestart met een reclamecampagne voor haar Nationale Schoenendoosdagen. De maatschappij heeft de hele maand september als zodanig uitgeroepen. Er is ter ondersteuning van het intermediair een aparte internetsite (www.schoenendoosdagen.nl) in het leven geroepen.
Belangstellende consumenten wordt voorgehouden dat het checken van de verzekeringen gratis door een assurantiekantoor gebeurt. Op de gespeelde vraag: ‘Gratis, dat geloof ik niet. Waar doet het assurantiekantoor dat dan van?’ wordt geantwoord: “De Nationale Schoenendoosdagen is een initiatief van Amev in samenwerking met een groot aantal professionele assurantiekantoren in Nederland. Uiteraard hopen deze kantoren dat zij u een beter advies kunnen geven met bijpassende verzekeringen. Dat levert hen iets op, maar niet te vergeten ook u. U bent daarna namelijk helemaal up to date verzekerd.”
Ter ondersteuning van de campagne schakelde Amev de Japanse voetballer Fujita in. Hij speelt dit seizoen bij het door Amev gesponsorde FC Utrecht en overhandigde zijn schoenendoos met verzekeringen aan assurantiebemiddelaar Pim Werring in de Domstad. VIJFDE KOLOM: Pas op: hier kan Heinz Wagner langskomen.

Reageer op dit artikel