nieuws

VGZ brengt keuzemogelijkheden aan in Bedrijfszorgpakket

Archief

VGZ biedt het Bedrijfszorgpakket nu aan in vier minder en meer uitgebreide varianten. Ook kunnen grote bedrijven het pakket voortaan afnemen op verrichtingenbasis.

Het Bedrijfszorgpakket (BZP) dat VGZ twee jaar geleden lanceerde, biedt een aantal diensten waarmee hulp wordt geboden om een snelle terugkeer naar het werk te bevorderen. Het pakket bestaat uit de volgende vier, niet los te sluiten, modules: Psychosociaal, Fysiek, Zorgservice en Huishoudelijke ondersteuning. Het pakket is er nu in de varianten BZP Basis, BZP Plus, BZP Optimaal, en de individuele variant BZP Select.
De module Psychosociaal geeft bij de Basis-variant dekking voor de diensten Bedrijfsmaatschappelijk werk en Korte psychologische zorg, bij de Plus-variant komt daarbij Managementconsultatie en Mediation, bij de Optimaal-variant komt daarbij Exit Mediation en Intensieve Psychologische hulp.
De module Fysiek geeft bij de Basis-variant dekking voor Korte herstelbegeleiding fysiek en Individuele herinstructie op het werk. Bij de Plus-variant en de Optimaal-variant komt daar Lange Herstelbegeleiding fysiek bij.
De module Zorgservice geeft bij alle varianten dekking voor Zorgbemiddeling en Expertise en de module Huishoudelijke ondersteuning, die uitsluitend dekking voor dit onderdeel geeft, is van toepassing op alle varianten.
De Select-variant is beschikbaar voor werkgevers met meer dan 400 werknemers. De werkgevers betalen aan VGZ een vast bedrag voor het benodigde netwerk en betalen voorts uitsluitend voor de diensten die zij daadwerkelijk afnemen. Een aantal grote bedrijven werkt inmiddels al met dit concept.

Reageer op dit artikel