nieuws

VGZ bedreigd met bombrief

Archief

Bij VGZ halen ze inmiddels wat ruimer adem. Een onbekende man had namelijk aangekondigd dat in de loop van week zeven een bombrief zou worden bezorgd. Dat is gelukkig niet gebeurd.

De onbekende man belde met de Tilburgse vestiging van CZ. De zorgverzekeraar schakelde na het telefoontje de politie in. De explosievenopruimingsdienst werd in paraatheid gebracht. Sindsdien mochten uitsluitend medewerkers van de postkamers nog brieven en pakjes openen. Aangezien de beller niet had gezegd welke vestiging hij op het oog had, gold de verhoogde paraatheid alle kantoren. VGZ heeft een hoofdkantoor in Nijmegen, een verzekerdenadministratie in Tilburg, een zorgadministratie in Eindhoven, en heeft diverse verzekeringswinkels.
De voorzorgsmaatregelen golden tot afgelopen maandag. “Je moet er een keer meer ophouden”, zegt VGZ-woordvoerder Bert Rensen. “Het telefoontje heeft uiteraard voor veel spanning en onrust gezorgd.” Rensen zegt dat VGZ en de politie geen idee hebben of het een serieuze bedreiging is geweest of niet. “Ook hebben we geen idee of het een boze verzekerde was of een volslagen vreemde.”

Reageer op dit artikel