nieuws

Verzekeringssite haakt in op Wellowell-‘afscheid’

Archief

De Verzekeringssite biedt de nog aan Wellowell verbonden tussenpersonen (zie AM, nr. 4, pag. 1) een kennismakingsaanbod. Tussenpersonen krijgen een tegoed van e 50 aan gratis doorverwijzingen als ze zich voor 15 maart inschrijven bij deze site.

“Wij geloven nog steeds in de samenwerking met het intermediair”, licht oprichter Erik Hordijk de actie toe. De Wellowell-tussenpersonen betalen geen inschrijvingsgeld. Als in de periode tot 30 juni voor meer dan e 50 aan leads wordt ontvangen, betaalt de tussenpersoon verder de reguliere tarieven per doorverwijzing. Voor een autoverzekering is dat e 13,50. De kennismakingsperiode loopt tot 1 juli. Als de samenwerking voor die datum niet schriftelijk wordt beëindigd, wordt deze stilzwijgend voortgezet op basis van de reguliere tarieven.
Momenteel staan ongeveer tweehonderd tussenpersonen ingeschreven op de Verzekeringssite. Hordijk zegt honderden leads per dag te genereren, vooral op het gebied van autoverzekeringen.
Independer-directeur Edmond Hilhorst heeft eigenlijk geen mening over de koerswijziging van Wellowell. “Wij vinden daar niet zoveel van. Wij begrijpen die ontwikkeling wel, want die hebben we zelf ook doorgemaakt. Voor standaardproducten zal men het alleen met internet afkunnen. Voor de meer complexe producten vraagt men toch om een adviseur van vlees en bloed. Dat is ook de reden dat wij adviseurs in dienst hebben genomen.”
Opzeggingen
Het besluit van Wellowell om te stoppen met doorverwijzen naar tussenpersonen, heeft nog niet geleid tot opzeggingen van de deelnemende verzekeraars.
Avéro Achmea was begin dit jaar al gestopt met Wellowell, “omdat het niet tot waardevolle leads leidde voor Avéro-intermediair”.
Levob beraadt zich nog over deelname aan Wellowell en wil geen uitspraak doen over de koerswijziging van Wellowell. “Ook daar beraden we ons nog over.” Verzekeraar AXA heeft geen probleem met de beslissing van Wellowell. “We beschouwen Wellowell als een onafhankelijk professioneel intermediair, dat zelf prima in staat is dergelijke beslissingen te nemen. Wij zullen dan ook gewoon blijven deelnemen in Wellowell.”
Delta Lloyd constateert dat Wellowell zich ontwikkelt tot een intermediaire partij die aansluiting heeft bij de NVA. “Delta Lloyd wil gewoon met Wellowell blijven samenwerken, zoals wij dat ook wel doen met meer intermediaire partijen waar een maatschappij een (100%-)belang in heeft.”
De Goudse en London Verzekeringen stellen zich min of meer op hetzelfde standpunt. “Wellowell is gewoon een tussenpersoon aan wie wij producten leveren”, aldus de beide verzekeraars. “Zurich betreurt het dat is gebleken dat de samenwerking tussen Wellowell en het intermediair, welke bestaat uit het doorverwijzen van potentiële klanten naar het intermediair, niet datgene heeft opgeleverd wat men er van had verwacht”, aldus Zurich. Over het voortzetten van de samenwerking zegt Zurich: “Zurich heeft de intentie om te blijven deelnemen. Nadere besprekingen met Wellowell moeten nog plaatsvinden.”
Richaers
Ook aan bestuursvoorzitter Bert Richaers van Nationale-Nederlanden is een reactie gevraagd op de koerswijziging van Wellowell. Richaers ziet daar vanaf en laat ING reageren. “Wellowell is met een bepaalde gedachte in de markt gezet, met de denkbeelden van toen. Er is nu sprake van voortschrijdend inzicht, wat ertoe heeft geleid dat Wellowell een andere weg inslaat. De opgedane kennis wordt ingezet voor een doorstart van Wellowell”, aldus de reactie van ING-zijde.
De beide brancheorganisaties hebben niet veel moeite met het besluit van Wellowell. “Wellowell is een virtuele tussenpersoon die volledig eigendom is van een verzekeraar. Ze werken wel met een breed palet aan verzekeraars. Verder hebben ze ons beloofd dat niet aan dual pricing en dual conditioning gedaan zal worden. Daar zijn wij verheugd over”, aldus de NBVA.
NVA-directeur Niels Mourits zegt dat onder meer op voorspraak van de NVA, Wellowell toentertijd gekozen heeft voor doorverwijzing naar het intermediair. “Dat heeft niet goed gewerkt. Vervolgens heeft men ook nog even het betaalmodel gehanteerd. De doorverwijzingen waren heel dun en dit is eigenlijk wel een marktconforme ontwikkeling. Wellowell is NVA-lid. Ons logo komt op hun site en wel met een doorklikmogelijkheid, waardoor klanten ook bij andere NVA-tussenpersonen kunnen uitkomen.”

Reageer op dit artikel