nieuws

Verzekeringsbranche krijgt uitstel voor omnummeren

Archief

Opta, de toezichthouder op de post- en telecommunicatiemarkt, heeft de verzekeringsbranche tot 1 april uitstel verleend om de lokale inbelnummers te vervangen (zie AM 2001, nr. 23, pag.6).

Het uitstel is verleend op aandringen van het E-businessplatform. Niek Hoek, voorzitter van dit platform en in het dagelijks leven bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, heeft bij de Opta benadrukt dat in verband met de invoering van de euro de systemen bij verzekeraars in december een zogeheten euro-freeze periode hadden ingelast. “Aanpassingen in bestaande automatiseringssystemen zijn zo goed als onmogelijk”, luidde de boodschap van Hoek.
Frits Keij, secretaris van het platform en directeur van Branche Initiatieven (ABZ) is blij met het uitstel. “Hoe belangrijk dit uitstel is, blijkt uit het feit dat tot nog toe slechts 40% van de betrokken bedrijven heeft omgenummerd.”
Het niet omnummeren in de systemen had tot gevolg kunnen hebben dat extranetten van verzekeraars onbereikbaar zouden zijn voor tussenpersonen. De richtlijn van de Opta houdt in, dat voor het gebruik van telefoonnummers voor ISDN en internetdiensten geen regionale telefoonnummers mogen worden gebruikt voor het bellen naar bestemmingen buiten het netnummergebied.

Reageer op dit artikel