nieuws

Verzekeraars weer in de markt voor portefeuilles

Archief

De vraag naar assurantieportefeuilles neemt volgens Dullemond Bedrijfsadvies weer toe. “De langverwachte stroom portefeuilletransacties lijkt op gang te komen”, aldus de koopbemiddelaar.

Dullemond noemt het afgelopen jaar 2003 wat betreft aan- en verkopen van assurantieportefeuilles “een rustig jaar, na een roerige periode”. Het bedrijf verwacht dit jaar rond de twintig transacties af te ronden. Het bestand met geïnteresseerde kopers is bij Dullemond opgelopen tot ruim driehonderd kantoren.
Demografische omstandigheden (babyboomers) in combinatie met de aanstaande Wet Financiële Dienstverlening maken volgens directeur Wim Oeben dat een kentering zichtbaar wordt. Een andere houding bij verzekeraars beïnvloedt die ontwikkeling gunstig, aldus Oeben. “Verzekeraars zijn nog steeds de meest aangewezen en meest voorkomende financiers. In de huidige markt blijken zij, op basis van gezonde prijzen, weer bereid tot financiering.”

Reageer op dit artikel