nieuws

Verzekeraars meten tevredenheid personeel

Archief

Vektis, het informatiebureau van de zorgverzekeraars, biedt verzekeraars een nieuwe dienst: medewerkertevredenheidsonderzoeken.

De uitkomsten van de tevredenheidsonderzoeken kunnen per zorgverzekeraar worden afgezet tegen de scores van de gezamenlijke zorgverzekeraars (de resultaten per verzekeraar zijn exclusief voor deze verzekeraar) en tegen de scores van het overige bedrijfsleven. “De jaarlijkse uitkomsten worden”, aldus Vektis, “geleverd als een volwaardig instrument voor de personeelsmanager”. De verzekeraars bepalen zelf op welke wijze (schriftelijk, internet, telefonisch) de onderzoeken worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk om uitsluitend bepaalde bedrijfsonderdelen te laten onderzoeken. De anonimiteit van de medewerkers is gewaarborgd: resultaten worden pas verbijzonderd bij groepen vanaf vijftien medewerkers.
Vektis werkt voor de onderzoeken samen met Effectory, een bedrijf dat is gespecialiseerd in medewerkertevredenheidsonderzoeken. De eerste metingen starten in september. In november ontvangen de verzekeraars de rapportages.

Reageer op dit artikel