nieuws

Verzekeraar ABP groeit met 30%

Archief

De verzekeringsdochter van pensioenfonds ABP heeft vorig jaar het premie-inkomen met 30% weten te vergroten tot f 464 miljoen.

De levensverzekeraar boekte de meeste terreinwinst. Dit brutopremie-inkomen schoot met 40% omhoog tot f 327 (233) mln. ABP Schade realiseerde een kleine 10% premiegroei tot in totaal f 137 (125) mln. Het verzekeringsbedrijf was goed voor een winst (vóór belastingen) van f 9,4 mln. In 1999 bedroeg de nettowinst (ná belastingen) nog f 9,8 mln.
ABP Hypotheken, de hypotheekafdelingen die gelden uitzet via het intermediair, realiseerde een nieuwe productie van f 2,6 miljard. De totale portefeuille steeg hierdoor tot f 13,1 (11,6) mld, terwijl het ABP via andere financiële instellingen (waaronder Stad Rotterdam) voor nog eens f 12 mld aan hypothecair krediet heeft uitstaan. ABP Hypotheken was goed voor een brutowinst van f 2,3 mln.

Reageer op dit artikel