nieuws

Verschillen in autopremies blijven groot

Archief

Voor een autoverzekering is de consument over het algemeen het goedkoopst uit bij Proteq (SNS Reaal), Univé, Orion Direct en Verzekeruzelf.nl (volmachten van Avéro Achmea, London en AIG). RVS komt vaak als duurste uit de bus.

Dit concludeert de Geldgids van de Consumentenbond uit een onderzoek naar de premies van autoverzekeringen. Ook vorig jaar deed de bond een vergelijkend onderzoek; toen kwamen Ineas, Sterpolis en Univé als goedkoopste uit de bus. In totaal zijn bij 47 verzekeraars de premies opgevraagd van zo’n 60 polissen voor negen verschillende bestuurdersprofielen.
Onveranderd zijn de grote premieverschillen die kunnen optreden: voor jongeren tot 24 jaar bedroeg in 2002 het maximale premieverschil voor een WA-polis e 785; dit jaar is voor die categorie het verschil tussen de hoogste en de laagste premie gegroeid tot e 796. ZLM is met een WA-premie van e 457 per jaar het goedkoopst, terwijl Nationale-Nederlanden in regio 3 (grofweg West-Nederland en de zuidelijke provincies, met uitzondering van de grote steden) e 1.243 rekent. In beide gevallen ging het om het verzekeren van een acht jaar oude Opel Corsa. De vergelijking gaat enigszins mank, doordat ZLM alleen aanvragen uit Zeeland en Noord-Brabant accepteert.
RVS komt in de meeste gevallen als de duurste maatschappij uit de bus, zowel voor WA- als WA + volledig-cascoverzekeringen. Ook De Goudse, Winterthur en Nationale-Nederlanden horen bij de duurdere verzekeraars.

Reageer op dit artikel