nieuws

Vermaat (ex-PVK) commissaris Monuta

Archief

Prof.dr. Arend Vermaat, voormalig voorzitter van de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK), is commissaris geworden van uitvaartverzekeraar en – verzorger Monuta.

“Hartstikke mooi, hij is een autoriteit in de branche”, zo drukt directeur Cors Hage van Monuta zijn tevredenheid over de benoeming uit. Vermaat is geen vreemde voor de Apeldoornse maatschappij. Tot 1988, het jaar van zijn benoeming bij de PVK, was hij al bestuurslid van de Monuta Stichting. Die functie moest hij toen opgeven om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.
Vermaat werd in 1988 opgevolgd door prof.dr. Dik van Muiswinkel, de huidig voorzitter van de raad van commissarissen van Monuta. Andere leden zijn Cees Kamerbeek, Joost van Lanschot en Jan van Schaik. Vermaat is verder nog hoogleraar financieel toezicht op verzekeraars en pensioenfondsen aan de Universiteit van Amsterdam.

Reageer op dit artikel