nieuws

Verkoopsucces in Baarn

Archief

Levensverzekeraar Conservatrix verwacht dit jaar een omzetgroei van zeker 25% te realiseren. Een percentage dat uitvaartdochter Nuvema weet te overtreffen.

Conservatrix dankt de forse groei aan een toename van “het aantal producerende tussenpersonen”. Dat aantal is na de aanstelling van 87 nieuwe kantoren opgelopen tot 370. In totaal staan er nu 680 in de boeken, “maar met een groot gedeelte doen we niet actief zaken”, zo zegt Conservatrix.
Over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt de premieomzet van Conservatrix e 7,5 mln (+29%). Over heel 2002 was die omzet al met 20% gestegen tot e 8,5 mln. De Baarnse maatschappij is eigendom van de in België woonachtige familie Henny, met de directieleden Ewout (59) en Boudewijn (60) als grootaandeelhouders.
Nuvema
Dochterbedrijf Nuvema draait eveneens op volle toeren. De productie (in verzekerd kapitaal) is in de eerste negen maanden van dit jaar met 32% gestegen tot e 17,5 (13,5) mln. De bijbehorende premieomzet is met 10% gestegen tot e 5,5 (5,0) mln. Commercieel directeur Arend de Vries verwacht uiteindelijk op een jaarproductie van e 26 mln aan nieuw kapitaal uit te komen. “En dat terwijl we al vijf jaar lang gemiddeld met 30% tot 35% groeien.”
De verklaring voor het succes is enerzijds de samenwerking met zelfstandige uitvaartondernemers. “In overleg met iedere individuele ondernemer stellen wij een te verzekeren pakket samen. Het betekent wel dat we een omvangrijke administratie hebben: er staan ruim 100.000 polissen in de boeken.” Verder breidt Nuvema zijn verkoopkanaal, de eigen loondienst, gestaag uit. Dit jaar groeit het aantal (fulltime-)verkopers van 33 naar 55. “We denken dat de buitendienst kan groeien tot honderd mensen.”

Reageer op dit artikel