nieuws

Velten Groep gaat lesgeven

Archief

Intermediairbedrijf Velten Groep (Rijssen), lid van de NVA, gaat branchegenoten vakopleidingen aanbieden.

Het Velten Opleidings Centrum gaat van start met de cursussen Assurantie B (Particulieren én MKB) en Pensioenpraktijk (1 en 2). De cursussen worden gegeven in het eigen kantoorpand in Rijssen, in samenwerking met het Huiberts Instituut, het opleidingscentrum van de NVA. De cursussen zijn een voortzetting van de interne opleidingen die aan Velten-medewerkers worden gegeven.
Velten begint met vier docenten, waaronder coördinator Kees van Dijk, die tevens docent is bij Nibe-SVV. “Maar dat bijt elkaar niet. Ik geef daar Assurantie A-cursussen.” Volgens Van Dijk moeten opleidingen een behoorlijk onderdeel van de Velten Groep worden. “Maar alles hangt natuurlijk af van de marktvraag. Wij willen minimaal veertien personen per cursus, afkomstig van assurantiekantoren, banken en onderlingen.” De eerste cursussen beginnen in september en kosten e 550 (Assurantie B) of e 470 (Pensioenpraktijk).
Bij volmachtkantoor Velten werken 54 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Rijssen, Enter en Zutphen. Amev bezit 25% van de aandelen in het bedrijf, dat begin deze eeuw tijdelijk door het leven ging als Consor Groep. Met Amev of Fortis zijn geen afspraken gemaakt over de aanlevering van cursisten.

Reageer op dit artikel