nieuws

Veenstra gaat bij Vendex/KBB financiële diensten uitbouwen

Archief

Auke Douwe Veenstra, directeur van Fortis-dochter Direktbank, is per 1 juni directeur geworden van Vendex/KBB Financial Services, een nieuw bedrijfsonderdeel binnen het warenhuisconcern. Wim Mondeel (42) is de nieuwe directievoorzitter bij Direktbank.

Veenstra gaat zich in zijn nieuwe functie richten op het uitbouwen van de financiële dienstverlening bij de vijftien merken van Vendex/KBB. “Er zijn twee doelstellingen: ten eerste willen we de card-business gaan uitbouwen. De Bijenkorf heeft al de BijCard in samenwerking met Fortis. Ook bij de rest van de merken moet het creditcard-concept worden uitgerold. Daarna gaan we kijken welke financiële producten daaraan gehangen kunnen worden.” Dat hangt samen met de tweede doelstelling: onderzoeken welke financiële diensten zich het best lenen voor distributie via de Vendex/KBB-merken. Het bedrijfsonderdeel Financial Services is hiervoor opgericht.
Ook de nog op de plank liggende plannen voor een Jip en Janneke-spaarrekening bij de Hema (in samenwerking met Fortis) zouden alsnog ten uitvoer kunnen worden gebracht. Daarnaast ligt er volgens Veenstra een kans voor retailbedrijven om in het gat te springen dat banken hebben gecreëerd: “Banken jagen klanten steeds meer weg, daar weet ik alles van. Jongeren sms’en zich door het leven; ze hebben nog nooit een bank van binnen gezien. Retailers hebben de kans om daarop in te springen. De bank- en retailwereld drijven steeds meer naar elkaar toe”.
Wim Mondeel, lid van de raad van commissarissen, is benoemd tot directievoorzitter bij Fortis-dochter Direktbank. Daarnaast is Stanley Winnik (52), voorheen manager Verkoop en Marketing, toegetreden tot de directie. Veenstra blijft voorlopig nog in functie als voorzitter van het Hypotheken Data Netwerk.

Reageer op dit artikel