nieuws

Veel vraagtekens bij ondergang van Pensioen Service Direkt

Archief

Op aanvraag van twee van de vijf medewerkers die al lange tijd geen loon meer hebben ontvangen, is assurantiebedrijf Pensioen Service Direkt BV failliet verklaard. Er zijn tal van vraagtekens rond dit faillissement.

Officieel zetelde het bedrijf tot voor kort in Hengelo (Overijssel), maar het zou tegenwoordig gehuisvest zijn in een complex in het Noord-Brabantse Etten-Leur. De curator kan aldaar echter niets vinden.
Op het oorspronkelijke adres in Hengelo, zit nu een nieuw assurantiebedrijf: Direkt Advies Centrum. Dit bedrijf is telefonisch niet bereikbaar.
Zowel Pensioen Service Direkt als Direkt Advies Centrum was respectievelijk is eigendom van Udo Klössinger (32) uit Hengelo. Volgens het openbaar Wabb-register bij de SER is in beide gevallen de 67-jarige Hendrik Peters uit het Noord-Hollandse Heemskerk de feitelijk leider. Desgevraagd houdt Peters zich op de vlakte en verwijst hij naar Klössinger, die overigens niet bereikbaar is.
Het failliet verklaarde Pensioen Service Direkt zou sinds 25 april dit jaar eigendom zijn van Haas Beheer in Etten-Leur. Haas Beheer kent op zijn beurt als enig aandeelhouder de Stichting HB (sinds 24 mei). Sinds 11 juli fungeert Nijmegenaar Theo Merkelbag (41) als voorzitter, secretaris en penningmeester van genoemde stichting. Ook hij was niet bereikbaar.

Reageer op dit artikel