nieuws

Veel assurantievolk in City-Pier-Cityloop

Archief

Veel assurantievolk in City-Pier-Cityloop

Terwijl enkele tientallen branchegenoten op de tribune gingen zitten bij Manchester United en rond de 150 anderen deelnamen aan het assurantiezaalvoetbaltoernooi in Rotterdam, trokken tal van verzekeringsmensen de hardloopschoenen aan in Den Haag. Het ging daar op zaterdagmiddag 23 maart om de roemruchte City-Pier-Cityloop, een halve marathon (21,1 kilometer).
De beste van de verzekeringsdeelnemers was tussenpersoon Ruud Beerepoot uit Spanbroek. De drievoudige winnaar van de Nationale-Nederlanden Trappenloop liep de halve marathon in de fraaie tijd van 1.12.32, waarmee hij zich achter een reeks Kenianen en andere buitenlanders in de voorste linie van de nationale deelnemers liet zien.
Ruud Beerepoot
Er liepen behalve tientallen individuele assurantielopers ook veel branchegenoten in groepsverband mee. Er waren teams van onder meer Aegon, Falcon, MN Services, PGGM, SRK Rechtsbijstand, Verbond van Verzekeraars en Zurich.
In de voorste gelederen liepen onder anderen Dennis Schouten (in het team van Falcon; 1.17.14) en ploeggenoot Robert Kempers (1.21.06).
Bruto- en nettotijd
Bij de CPC-loop zijn de deelnemers voorzien van een zogeheten veterchip. Hiermee wordt de zuivere ‘looptijd’ (nettotijd) tussen de start- en de finishlijn bepaald. Immers, het duurt soms vele seconden tot zelfs enkele minuten, voordat alle lopers de startstreep hebben kunnen passeren. Frans van Haaster (Aegon) finishte bijvoorbeeld met zijn 1.23.18 weliswaar twintig seconden vóór letselschadejurist Erik de Bruin van SRK Rechtsbijstand, maar het moet De Bruin een goed gevoel geven, dat zijn nettotijd 1.23.08 bedroeg, tegen 1.23.11 voor Van Haaster. Voor De Bruin was het overigens een verbetering van zijn persoonlijk record met meer dan tweeënhalve minuut.
Doet SRK reeds een aantal jaren met een bedrijventeam aan deze wedstrijd mee, voor het Verbond van Verzekeraars bracht 2002 de primeur. Het initiatief was genomen door fraude-analist Marcel Blokland, die in het Verbondsgebouw een oproep had rondgestuurd. Hij kreeg de benodigde acht lopers bij elkaar: vier van hen liepen de 10 kilometer en de andere vier de halve marathon. Blokland kwam zelf als beste Verbondsdeelnemer over de finish in 1.38.13 (netto 1.37.39).
Euro per kilometer
Hoofd Beleggingen van Zurich, Corné van Zeijl, liep naar een persoonlijk record van 1.42.56 (netto 1.42.42). Na afloop liet hij ons desgevraagd weten, dat er van zijn populaire beleggingsboek ‘Centen en Sentiment’ inmiddels zo’n zevenduizend exemplaren zijn verkocht. Van Zeijl krijgt ook alom positieve reacties op de tv-commercial van Zurich, waarin hij samen met zijn vader, aan de hand van een fles melk, het pensioenvraagstuk verheldert.
Corné van Zeijl
Van Zeijl, die in het Westlandse Kwintsheul woont, was enkele tussenpersonen uit zijn streek te snel af, maar hij is dan ook aanzienlijk jonger dan de veteranen Jan van Leeuwen (netto 1.44.09) en Kees Eekhout (netto 1.47.32).
Medewerkers van Zurich en met deze maatschappij samenwerkende tussenpersonen konden in de CPC-loop elk per kilometer een euro verdienen voor het Ronald McDonaldhuis in Den Haag. In totaal liepen de (gast)lopers van Zurich een bedrag van e 2.016,69 bijeen.
Aegon-toppers
In tal van interviews komt naar voren, dat hardlopen een favoriete bezigheid is van diverse (ex-)toppers in verzekeringsland. Uiteraard was Kees Storm, scheidend topman van Aegon, van de partij. Hij finishte na 1.53.27 (netto 1.52.31) en dat was iets sneller dan Herman Mulder van het Verbond van Verzekeraars, die 1.53.40 liet afdrukken (netto 1.53.05).
In 1.57.29 kwamen gezamenlijk de Aegon-lopers Elsemiek Storm en Frank Mulder op het statige Lange Voorhout over de finishlijn.
Ook de voorganger van Kees Storm, Jaap Peters, nam aan de CPC-loop deel. Peters kwam na 2.23.55 over de streep, met de aantekening dat hij pas na meer dan drie minuten de startlijn had kunnen passeren, waardoor hij netto op een tijd van 2.20.34 uitkwam.
Het zal niet bij één AssuManchester blijven
Op vrijdagavond 22 maart vertrokken 22 branchegenoten, vergezeld door 78 medereizigers, in twee bussen met als bestemming het Britse Manchester. De branchegenoten hadden positief gereageerd op het initiatief van Ron Snellen, schade-expert bij Hettema+Disselkoen en voorman van de Nederlandse fans van Manchester United.
Dat hun favoriete club uitgerekend op zaterdagmiddag 23 maart op eigen veld onderuit ging tegen het laag geklasseerde Middlesbrough, daar kon de organisator niks aan veranderen. Snellen: “Gelet op de meer dan enthousiaste reacties komt er ‘op zeker’ een AssuManchester 2003!”.
De AssuManchester-gangers tonen hun erkentelijkheid aan AM, dat hen mede bijeen heeft gebracht.
Zwolsche wint tweede editie zaalvoetbaltoernooi Allianz
De tweede editie van het Allianz ‘Power On Your side’ zaalvoetbaltoernooi is gewonnen door Zwolsche Algemeene. In de finale werd Goudse Verzekeringen met 4-0 verslagen.
Het assurantiezaalvoetbaltoernooi werd gehouden in het Rotterdamse Topsportcentrum in de nabijheid van het Feyenoord-stadion, waarin de bezoekers van het toernooi een rondleiding konden volgen.
De gastheren van dit branche-evenement, de zaalvoetballers van Allianz Royal Nederland, konden dit jaar zelf geen potten breken. Reikten zij vorig jaar nog tot de halve finale, nu viel reeds na de voorronden het doek.
De zaalvoetballers van Zwolsche Algemeene vieren de overwinning.
Buiten voetballen in Amsterdam
Heeft Rotterdam een overdekt assurantiezaalvoetbaltoernooi, in Amsterdam wordt elk voorjaar een toernooi in de open lucht gehouden. Vorig jaar namen dertig bedrijventeams aan dit sportieve treffen deel.
Op maandag 27 mei verzorgt de Sportcommissie van de Amsterdamse assurantieclub ABC opnieuw dit evenement voor sixes (zestallen). Het begint allemaal om 16.00 uur op de velden van voetbalvereniging AFC aan de Boelelaan in Amsterdam.
De inschrijving staat open voor verzekeraars, het intermediair en taxatie- en expertisebureaus. De kosten bedragen e 210 per team. Informatie over de inschrijving kan uitsluitend schriftelijk worden aangevraagd per e-mail: w.westerhof@troostwijk.com of per fax 020-666.66.68 = = = = = = = Vijfde kolom Het loopt dit voorjaar lekker in assurantieland.

Reageer op dit artikel