nieuws

VBO start hypotheekformule

Archief

VBO, vereniging voor makelaars in onroerend goed, lanceert begin volgend jaar onder de naam Hypotheek Expert een eigen hypotheekformule.

Ruim honderd leden hebben zich aangemeld als deelnemers in het nieuwe concept. “Zij zijn samen goed voor meer dan ( 1 miljard aan hypotheken”, zegt VBO-secretaris Michiel Goofers. “Zowel makelaars die zelf in hypotheken bemiddelen als zij die dat niet doen, kunnen zich aansluiten. Doordat gezamenlijk wordt ingekocht, kunnen de makelaars aantrekkelijke producten aanbieden en profiteren van een hoge provisie”. Makelaars die niet in hypotheken bemiddelen, kunnen gebruik maken van tweehonderd oproepbare hypotheekadviseurs. “Via internet kan de makelaar een afspraak plannen met zo’n adviseur. Deze werkt tegen een uurtarief en rekent daarnaast een fee voor het formulebeheer. De provisie is voor de makelaar. Wij verwachten dat de rest van onze leden ook het nut van dit concept zal inzien. Dan zijn we met zevenhonderd kantoren in één klap de grootste hypotheekketen van Nederland.”
Volgens Goofers is de formule een uitkomst voor makelaars die een adviseur in dienst hebben die zich alleen maar met hypotheken bezighoudt. “Zo iemand verkoopt twee hypotheken per dag. Daar is hij vier uur mee bezig en de rest van de dag zit hij poppetjes te tekenen. Dan kun je beter iemand laten komen die je betaalt voor de uren dat hij met hypotheekadvies bezig is.” Verder kunnen de ‘mobiele’ adviseurs ingeschakeld worden in vakanties of bij nieuwbouwprojecten. De adviseurs zijn altijd actief in de regio waar zij wonen en treden op in naam van de betreffende deelnemer.
De Hypotheek Expert is ontwikkeld in samenwerking met Esperion-dochter Formanova, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van formules voor de financiële dienstverlening. De kosten van aansluiting bij de formule zijn volgens VBO niet hoog. Wie ongeveer tien hypotheken per jaar verkoopt, zou het bedrag er al uit hebben. Het entreegeld bedraagt ( 1.500, de inhouding op de omzet is 6%. De deelnemer kan elk jaar besluiten uit de formule te stappen. Onder het label zullen mogelijk op termijn ook eigen hypotheek- en verzekeringsproducten aangeboden gaan worden. De naam VBO komt niet in de formule voor.

Reageer op dit artikel