nieuws

Van Voorst Vader vertrekt bij NBVA

Archief

Alexander van Voorst Vader stopt als voorzitter van de NBVA. De markante voorman wordt per 1 januari directeur van SRK Rechtsbijstand.

Huidig SRK-directeur Sybolt ten Have gaat per die datum met pensioen. Ten Have, dan zestig jaar oud, trad in augustus 1986 in dienst van SRK, het schaderegelingskantoor voor de rechtsbijstandpolissen van (momenteel) achttien verzekeraars.
Van Voorst Vader (53) is nu bijna twaalf jaar voorzitter van de NBVA. In die periode passeerde de Tielse intermediairorganisatie in ledenaantal collega NVA. Voor zijn tijd bij de NBVA was Van Voorst Vader werkzaam bij de Nederlandse Reassurantie Groep (twee jaar) en De Nederlandsche Bank (dertien jaar). Hij studeerde Nederlands Recht in Rotterdam.
Van Voorst Vader noemt de overgang naar de SRK een uitdaging. “Ik vind het een carrièrestap om leiding te gaan geven aan een professionele organisatie, met een maatschappelijk en economisch belangrijke functie. En waarom wil of durf je de NBVA te verlaten, zul je vragen. Omdat de organisatie klaar is voor de toekomst. Er staat een professioneel team, het kader is goed, de club staat op de rails. Mijn vertrek is geen gevaar voor de continuïteit daarvan.”
Alexander van Voorst Vader.

Reageer op dit artikel