nieuws

Van Steensel bedenkt nieuw hulpmiddel bij aanrijdingen

Archief

NVA-lid Van Steensel Assurantiën uit Rotterdam heeft een hulpmiddel ontwikkeld voor het maken van een situatieschets op het Europees Schadeformulier: de botsograaf.

Het hulpmiddel is een rechthoekige tekenmal op rijbewijsformaat waarmee eenvoudig een duidelijke tekening kan worden gemaakt. “Het idee voor de botsograaf is van mijn inmiddels overleden vader”, zegt Kees van Steensel, eigenaar van het assurantiebedrijf dat bijna vijftig jaar geleden werd opgericht door vader Cor, samen met diens vader Cees en broer Piet. “We zijn twee jaar bezig geweest om het idee uit te werken. Inmiddels is er ook Europees patent op aangevraagd.”
Volgens Van Steensel is er een grote markt voor de mal: “Verzekeraars en lease- en schadeherstelbedrijven kunnen de botsograaf als geschenk weggeven. Maar leasebedrijven kunnen hem ook standaard in het dashboardkastje leggen.” De botsograaf kan worden geleverd in een kleine verpakking met handleiding of in een pakket met luxe hoes, pen en Europees Schadeformulier. Eventueel is daaraan nog een wegwerpcamera toe te voegen om de aanrijding vast te leggen.
Van Steensel wordt als tussenpersoon regelmatig geconfronteerd met het probleem dat schade niet kan worden verhaald doordat de tekening op het schadeformulier niet duidelijk is. “Die onduidelijke tekeningen zijn mede aanleiding geweest voor het ontwikkelen van een hulpmiddel.”
Voor de botsograaf is een gelijknamige BV opgericht. “We hebben al hele positieve reacties ontvangen”, aldus Van Steensel. “We zijn in gesprek met dealers, leasemaatschappijen en een grote schadeherstelketen.” NVA-leden kunnen de botsograaf kopen tegen een korting. “De verkoopprijs ligt zo rond de e 1,35 per stuk bij 50.000 stuks en e 2,20 per stuk bij 1.000 stuks.”
Als het product een succes wordt, wil Van Steensel ook de Europese markt op. Daarvoor is al het handelsmerk Crashograph geregistreerd. Meer informatie is te vinden op www.botsograaf.nl.
De botsograaf, een idee van assurantieman Cor van Steensel.

Reageer op dit artikel