nieuws

Van Lunteren hoeft Apeldoorn niet te bellen, maar Maxima

Archief

Van Lunteren hoeft Apeldoorn niet te bellen, maar Maxima

wel
Bij het schrijven van het artikel ‘Van Lunteren gaat het helemaal maken’ (Jus d’Assurance in AM 3), konden wij absoluut niet bevroeden, dat deze NN-banketbakker zich ook nadrukkelijk zou vertonen bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima.
Van Lunteren stond niet alleen paginagroot in de krant, maar kwam rondom de feestelijkheden ook talloze malen op televisie met zijn oranje taart aanlopen. Dit kwam prima uit voor de koninklijke familie, want bakker Aelbrechts van Centraal Beheer had zijn fraaie bruidstaart zien sneuvelen in het bestelautootje. Talloze malen konden wij op tv volgen, dat de supervoorzichtige Aelbrechts uiteindelijk toch boven op de rem ging staan voor de overstekende eendenfamilie.
Bakker Aelbrechts verscheen echter niet in de krant, omdat de reclamemakers van Centraal Beheer een alternatieve inhaker voor de print-media in petto hadden (zie illustratie rechts). Ja, wat moet Maxima nu met een kikker? De nieuwbakken prinses moest overigens al eerder Apeldoorn bellen, toen ze bij een koninklijke uitrit een kater had opgelopen…
Zaalvoetbaltoernooi Allianz in prolongatie
Het eerste Allianz ‘Power On Your Side’-zaalvoetbaltoernooi, dat in het voorjaar van 2001 werd georganiseerd, was een regelrechte hit. Op zaterdag 23 maart wordt vanaf 9.00 uur de tweede editie gehouden; nu niet in de Schiedamse Margriethal, maar in het in de schaduw van ‘De Kuip’ gelegen Topsportcentrum Stad Rotterdam.
De organisatoren van dit indoortoernooi voor de assurantiebranche hebben niet alleen aan de deelnemers gedacht. Zo is er voor de toeschouwers een rondleiding door het Feyenoordstadion. Andere activiteiten zijn: een quiz onder leiding van oud-Feyenoordspeler Ben Wijnstekers, een snelheidsmeter en een ‘gatenbord’ voor jong en oud.
Om 17.45 uur mag de winnaar van het toernooi de replica van de Europa Cup I in ontvangst nemen. Dat zal ‘op zeker’ een nieuwe winnaar zijn, want de kampioen van 2001, Sorgeloos Hypotheken, heeft zich wegens andere verplichtingen moeten afmelden.
De twintig deelnemende teams zijn: ABN-Amro, Actua Assurantiën, Allianz Royal Nederland, Aon Nederland (Groningen), Aon Nederland (Rotterdam), Baneke/Gräffner, Boelaars & Lambert Groep, Assurantiekantoor Bronders, De Keyzer Assurantiën, Generali, Goudse Verzekeringen, IAK Verzekeringen, WBD Lippmann Groep, Marsh, Meijers Assurantiën, Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën, Stad Rotterdam Verzekeringen, Van Lanschot Rosenthal Assurantiën, Zwolsche Algemeene, en een gezamenlijk team van Assurantiekantoor De Hoop, Bergwerff Assurantiën, Quispel Assurantiën en Van der Hoek Adviesgroep.
De kampioen van vorig jaar, Sorgeloos Hypotheek, laat verstek gaan.
Interpolis wint in eigen huis het assurantiebridgetoernooi
Team I van Interpolis is de winnaar geworden van het twintigste Assurantiebridgetoernooi. Mogelijk heeft het ‘thuisvoordeel’ een handje geholpen, want deze editie werd gehouden in het Tilburgse hoofdkantoor van Interpolis. Vorig jaar was het team tweede geworden, achter Zwitserleven.
De individuele prijswinnaars van de editie 2001 zijn de duo’s Bosch- Heersema (Centraal Beheer Achmea), De Rooij-Ruijgrok (Ruijgrok Assurantiën) en Krösing-Latour (Nationale-Nederlanden).
In totaal hebben 94 paren aan dit toernooi deelgenomen, aanzienlijk meer dan de 80 van 2001. Het 21e toernooi wordt gespeeld op zaterdag 25 januari 2003. Als gastheer heeft zich gemeld Levob te Leusden.
Schade bij roken achter stuur niet gedekt?
Na het algemene verbod voor automobilisten om al rijdend mobiel te telefoneren, dreigt de Duitse wetgever ook roken achter het stuur als verkeersovertreding aan te merken en te beboeten. Roken achter het stuur kan de verkeersonveiligheid vergroten, omdat het net als bij mobiel telefoneren de aandacht van de bestuurder afleidt en rook en nicotineaanslag diens zicht op de weg belemmeren.
Verzekeraar Signal Iduna heeft zijn verzekerden inmiddels geadviseerd het roken achter het stuur in het vervolg achterwege te laten en aangegeven dat, wanneer een schade aantoonbaar is veroorzaakt door roken achter het stuur, de schadevergoeding mogelijkerwijs kan worden gekort of zelfs in zijn geheel kan worden afgewezen, zo meldt Versicherungsmagazine.
Dieptepunt in carrière
Patrick van Hees is van Royal Nederland Leven overgestapt naar For All Finance. Reden voor FEM/De Week om hem te benaderen voor een invul-interviewtje in de rubriek ‘Transfers’. Het lijstje vaste onderwerpen eindig met de vraag ‘Dieptepunt in carrière’.
Patrick vulde in: “Veroordeling Reclame Code Commissie voor mijn eerste grote campagne bij Falcon Leven. Ik had als marketingmanager bedacht om bij 250.000 geselecteerde woningen een hanger met ‘niet storen’ aan de deur te hangen. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Maar het was wel een spraakmakend idee”.
Patrick van Hees:…dieptepunt in carrière…
Zwitserleven geeft kook-, kleur-, en gokprijzen
Zwitserleven heeft kook-, kleur- en gokprijzen uitgereikt aan tussenpersonen die ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse vestiging van het Zwitserse concern aan diverse prijsvragen konden deelnemen.
Een lang weekeinde in New York werd in de wacht gesleept door L. Fischer van Boval Assurantiën in Badhoevedorp, voor het exact voorspellen van de AEX-index op maandag 30 juni 2001. Hij won door loting van een even goede waarzegger: P. Stultiëns van Rabobank Geldrop.
Een receptenwedstrijd werd gewonnen door P. van der List van het gelijknamige assurantiekantoor in Roosendaal. Hij won hiermee een lang weekeinde naar het Italiaanse Florence.
Jade van Kooten, de vijfjarige dochter van Geurt van Kooten van assurantiekantoor Metron in Soest, won de eerste prijs in een tekenwedstrijd. De jury, onder meer bestaande uit kunstenaar Klaas Gubbels, beloonde de door haar getekende ‘koffiepot’ met een andere artistieke koffiepot.
Assurantiebowlingtoernooi gaat naar Den Bosch toe
Zoals het er nu naar uitziet, zal het landelijke assurantiebowlingtoernooi (zie AM 24, pag. 35) eind juni/begin juli gehouden kunnen worden in de regio Den Bosch.
Uitgangspunt is een toernooi van 48 teams uit de gehele bedrijfstak, met daarbij de restrictie dat er per bedrijf maximaal twee teams kunnen deelnemen. Het ligt in de bedoeling dat er die dag ook leden van de nationale selectie aanwezig zullen zijn om desgevraagd tips te geven.
Bedrijven die een inschrijvingsformulier willen ontvangen, kunnen zich aanmelden bij de redactie van Jus d’Assurance (redactie@amweb.nl of per fax 0172-422.892). Bedrijven die al gereageerd hebben, ontvangen automatisch een inschrijvingsformulier. VIJFDE KOLOM: Niet gek kijken als Fischer even geen trek in zalm heeft!

Reageer op dit artikel